Сирийските метежници получиха 400 тона оръжие

Restive area of Jisr al-Shughour in northern SyriaСтотици тонове оръжие откъм Турция навлизат в районите на Сирия, завзети от метежниците, съобщават световните информационни агенции, позовавайки се на източници от сирийската опозиция. Последно в Сирия са пристигнали 400 тона оръжие от турската провинция Хатай.

„20 камиона пристигнаха от турската граница, сега се разпределят към няколкото склада, които се намират в северната част на страната“, – съобщи Мухамед Садам, свидител на получаване на доставката, пристигнала от Турция. Той отбеляза, че спонсори на операцията са държавите от Персийския залив.

Членът на Висшия военен съвет на Свободната сирийска армия потвърди информацията за доставките. Той отбеляза, че доставката на оръжие в Сирия от страните на Персийския залив от момента на газовата атака в покрайнините на Дамаск е под контрола на въстаниците.

На 21 авуст представителите на сирийската опозиция разпространиха информация, че в нощта на 20 срещу 21 август Сирийската армия е извършила атака с нервно-паралитичен газ зарин. „Лекари без граница“ съобщиха за 3600 пострадали с невротоксични симптоми, а Сирийската опозиция пусна информация за 500-1 000 загинали.

В същото време официалната власт в Сирия откри тунели около Дамаск, в които имаше складирано химическо оръжие с надписи „Произведено в САЩ“ и „Произведено в Саудитска Арабия“. Според Syrian TV, няколко войници са загинали от задушаване. Експертите от ООН продължават да изследват мястото на трагедията.

Един отговор на “Сирийските метежници получиха 400 тона оръжие

 1. Интересно ли ви е с какво са въоръжени така наречените „бунтовници“ – или, хайде, още по-мило да ги наречем – „въоръжени опозиционери“? Да ви кажа – въоръжени са с оръжие съветско производство. И това е естествено – вероятно не сте очаквали да ги видите с натовски или откровено щатски арсенал? Но откъде тогава получават тези „опозиционери“ такива огромни количества оръжие съветски модел? Кой ги снабдява с боеприпаси? Не и Русия, разбира се, нито пък Иран…

  Ето ви го и отговора:
  infowars.com : U.S. Army Buys Nearly 600,000 Soviet AK-47 Magazines (Армията на САЩ изкупува близо 600 хиляди пълнителя за съветски АК-47)
  infowars.com : U.S. Army Buying Millions of Rounds of Russian Ammo and Popular Civilian Firearms (Армията на САЩ изкупува милиони патрони за руски амуниции и популярни граждански огнестрелни оръжия)

  Не давам директни линкове, понеже са забранени от системата на сайта. Копирайте заглавията в търсачката и статиите ще изскочат.

  След като щатската армия закупи (за сметка на своите данъкоплантци) огромните количества оръжия и амуниции, те по неизвестни пътища и канали стигат до арабските страни (например Саудитска арабия), допълват други съветски оръжия, постъпили от най-различни места, и готовото окомплектовано въоръжение заминава за Сирия. Истината е, че Русия среща огромни затруднения да достави даже елементарни патрони на сирийската армия. Руските кораби са преследвани, проверявани, задържани, екипажите им са тормозени, руските самолети не получават разрешение за полети до Сирия и така нататък, и пр. Докато оръжието, плащано от Вашингтон и предназначено за неговите диви орди от ислямски наемници-главорези си преминава най-спокойно и безпрепятствено влиза в Сирия по много най-различни канали.

  В последно време доставките действително минават главно през Турция. Но през чиито и ръце да минават, пределно ясно е едно: поръчителят на доставките е Вашингтон.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s