Английският флот започна подготовка за атака срещу Сирия

03941007Великобритания има намерение да се присъедини към САЩ и заедно да осъществят военната операция срещу Сирия в отговор на използваното химическо оръжие там. По данни, това може да се случи след няколко дни.

Както пише The Telegraph, позовавайки с на свои източници, преговорите между британския министър-председател Дейвид Камерън и американските му приятели продължават, а при успешното им завършване атаката срещу Сирия може да започне в близките дни. Английският флот вече започна подготовка за бойни действия, макар по-рано да се съобщи, че лидерите на двете държави ще акцентират връху удари от въздуха.

ВМС на САЩ започнаха да стягат редиците срещу Сирия веднага след съобщенията за химическата атака, която бе осъществена в предградията на Дамаск на 21 август. Според сирийски източници, в резултат на атаката са загинали повече от 1600 човека. Метежниците обвиняват за употребата на химическо оръжие правителствените сили, докато държавните средства за масова информация съобщават за открити складове с химическо оръжие в тунели на опозицията.

Съветът по безопасност към ООН моментално помоли за пълен достъп до мястото на произшествието, но специалната комисия беше принудена да почака пет дни. Днес специалистите ще започнат работа.

Великобритания и Франция хвърлиха отговорността за инцидента върху сирийските власти. САЩ не бяха толкова категорични, но Барак Обама заповяда на Пентагона да бъде готов за пряка военна намеса в конфликта.

Руското Министерство на Външните работи предупреди световната общест, че ще напарви „трагична грешка“, ако нападне Сирия преди огласяване на официалните резултати от разследването на комисията на ООН.

Един отговор на “Английският флот започна подготовка за атака срещу Сирия

  1. След тези действия на Англия и САЩ започвам силно да съжалявам защо Хитлер е „кривнал“ на Изток!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s