САЩ няма да ударят Сирия нито днес, нито утре

RIMPAC 00Независимо от показната си агресия по отношение на Сирия, САЩ няма да ударят Сирийската Арабска Република нито днес, нито в близко време.

Горното твърдение произтича от факта, че в Сирия се намират група експерти от ООН, които разследват обстоятелствата, свързани с употребата на химическо оръжие от метежниците. Докато специалистите се намират в Сирия, САЩ могат колкото си искат да заплашват, че готвят атака към Сирия, но нападение няма да има.

Вероятността САЩ да нападнат Сирия, игнорирайки присъствието на международните специалисти от ООН, е равна на кръгла нула.

Припомняме, че по-рано САЩ заяви за предислокация на флота около бреговете на Сирия. В същото време ударната част от флота на Пентагона предпочете да остане в Персийския залив.

2 отговора на “САЩ няма да ударят Сирия нито днес, нито утре

  1. Представителите на ООН са в Сирия до 9 – ти септември. А при нужда много бързо могат да напуснат страната. Освен това не е като да не се е случвало САЩ да заобикалят ООН при военни операции. Тук няма ли граждани на Балкански държави, които да имят идея какво се е случвало на полуострова преди малко по малко от 15 години или си пишете каквото ви падне?

    • Защо, хората просто пишат, че няма да е днес или утре. Не са казали, че нападение изобщо няма да има. Оонейците даже и да се изнесат от Сирия със скоростта на бити гейове, все едно ще им отнеме ден-два.
      Вашингтон хем е агресор, хем пък от друга страна се грижи за медийния си образ… Представи си да се появи в медиите снимка на експерт разпилян по асфалта и да обвинят в това Обама?…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s