В четвъртък ще ударят Сирия

1326388050_A_1_36744_30963_A_1Ракетният обстрел над Сирия ще започне в четвъртък, съобщи американския телевизионен канал NBC, позовавайки се на свой източник.

Тридневният обстрел над сирийската територия няма да бъде мащабен, отбелязал източникът. САЩ предприема подобни действия, за да изпрати сигнал до Башар Асад. Целта на атаката, както съобщава телевизионният канал, са командните бункери, аерогарите и артилерията.

Други източници от администрацията на САЩ съобщиха на NBC, че удари по Сирия няма да има, докато там са инспекторите от ООН. Мисията на експертите ще напусне Сирия в неделя, отбелязва телевизията.

Днес държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че САЩ смятат за необходимо да потърсят отговорност от всички виновни за употребата на химическо оръжие на територията на Сирия.
„Президентът Обама смята, че тези, които са употребили най-чудовищното оръжие в света срещу най-уязвимото население, трябва да бъдат привлечени под отговорност, – съобщи Кери. – Ситуацията заслужава специално разследване“.

Миналият понеделник група специалисти от ООН взе проби от земята и въздуха в Сирия, където, както по всичко личи, е имало химическа атака. Метежниците твърдят, че атаката е дело на правителствените войски. Дамаск нарича подобни твърдения лъжа.

Преди броени часове автомобилът, с който се движи комисията на ООН, беше обстрелян от снайперисти. Поради инцидента, експертите напуснаха мястото на предполагаемата атака и ще се върнат там след ден, съобщи представител на генералния секретар на ООН Мартин Насирки. „След вчерашното нападение над автоколоната на ООН, беше направена комплексна оценка на ситуацията. Беше решено да се отложи пътуването с ден, за да се подготвим по-добре, за да повишим безопасността на екипа“, – каза Несирки. По-рано министърът на външните работи на Сирия Валид Муалем заяви, че инспекцията е била спряна, поради отпор от страна на групировки на опозицията, които контролират Източна Хута, където, както се предполага, е била извършена атаката.

Струва си да отбележим, че днес на аерогарата на сирийския град Латакия кацна самолет МЧС с 20 тона хуманитарна помощ. Съобщава се също, че в близко време чрез този самолет ще напуснат страната 180 чужденци, сред които 100 руснаци.

2 отговора на “В четвъртък ще ударят Сирия

  1. “Президентът Обама смята, че тези, които са употребили най-чудовищното оръжие в света срещу най-уязвимото население, трябва да бъдат привлечени под отговорност, – съобщи Кери. – Ситуацията заслужава специално разследване”.

    Да, всичко това е така. Главорезите, наети от Вашингтон, са тези, които трябва да бъдат привлечени под отговорност. Но най-вече, трябва да бъдат привлечени под отговорност организаторите, ръководителите и вдъхновителите на тази мерзост. А това са именно Обама и неговата администрация, в т.ч. лицемерът Кери.

    Само ми е чудно, ТЯХ кой ще ги раследва… Но нищо, има Бог! Чака ги такива пъкълът и Външната тъмнина. Блажени са хората, които не се присъединяват към мерзавци като тези, и не им служат. На този свят добрите и честните хора няма да имат награда; но слава Богу, този свят не е единствен.

  2. Да ви еба в американските лицемери,вие използваре химическо оръжие ,а го прехвтрляте на други!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s