Левите в Германия призоваха за извеждане на немските ракетни комплекси „Пейтриът“ от Турция

fae105db2846f30ab3438d61ee83fc2fc61a8f5eВъв връзка с подготовката на Запада за военен удар по Сирия, парламентарно представената в Бундестага лява опозизиционна партия призова към извеждане на ракетните компекси „Пейтриът“ от Турция.

„Напълно ясно е, че „Пейтриът“ трябва да бъдат изведени от Турция. Иначе Германия ще се превърне в участничка във войната“, – заяви днес председателката на партията Катя Кипинг в интервю за вестник „Ханделсблат“.

Според думите й, щом започне военната атака срещу Сирия, „отбранителните функции на подразделенията „Пейтриът“, разположени на границата между Турция и Сирия, ще приключат“, – съобщи ИТАР-ТАСС.

Понастоящем на територията на Турция са дислоцирани около 300 военнослужещи от бундесвера, които заедно с подразделения на САЩ и Холандия охраняват въздушното пространство. До момента те не са участвали във военни операции.

Един отговор на “Левите в Германия призоваха за извеждане на немските ракетни комплекси „Пейтриът“ от Турция

  1. Според социално ориентираните (леви) политически организации, военните конфликти са загуба за всички участващи в тях, но най-високата цена, за воденето на които, естествено се поема от подвластните, стопански значими, обществени слоеве (класи).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s