Оланд: Франция ще засили военната си подкрепа за сирийската опозиция

French President Hollande attends a news conference at the European Parliament in StrasbourgФранция има намерение да увеличи военната помощ за сирийската опозиция и дори да предприеме други мерки против сирийското правителство, съобщи президентът Фр. Оланд на ежегодното съвещание на посланиците в Париж.

„Взех решение да увелича военната подкрета за опозиционната коалиция, спазвайки нашите задължения“, – заяви Оланд. Той припомни, че Франция е първата държава, официално признала Националната коалиция на опозиционните и революционни сили в Сирия като „законен представител на сирийския народ“.

Президентът не изключи възможността от политическо решаване на сирийския конфликт, но наблегна върху необходимостта от твърда позиция. „В сряда ще проведа съвещание по отбрана, с изводите от него незабавно ще бъде уведомен парламентът, – заяви Оланд. – Само твърдостта може да гарантира политическото решаване на проблема в Сирия“.

Отговорността за употребата на химическо оръжие на 21 август френският лидер прехвърли върху сирийската власт. Този инцидент не трябва да остава ненаказан, отбеляза Оланд. „Вече една година Франция щедро оказва помощ на опозицията. Но нашата отговорност днес е друга – да намерим подходящ отговор на престъплението. Химическата атака около Дамаск не може да остане ненаказана“, – заяви Оланд. „Франция е готова да накаже всички, които са взели решение за атаката“, – добави Оланд.

По-рано намерението си да се намесят в предстоящия военен конфликт в Сирия изказаха Великобритания и САЩ. Правителствата на тези държави мотивираха решението си със съобщенията за употребата в покрайнините на Дамаск на нервно-паралитичен газ зарин.

Официален Дамаск опроверга всички обвинения. Документирани данни за употреба на химическо оръжие от страна на привърженици на Башар Асад също за сега няма.

2 отговора на “Оланд: Франция ще засили военната си подкрепа за сирийската опозиция

  1. Ето, това е то типичният „Европейски социалист“. Долен вашингтонски ибрикчия, масонски агент, развратител на обществото, неолиберален имперски гРобалист, позор за Франция!

    Има ли нещо общо това същество с някакъв, какъвто и да било социализъм? Или той специално е издирил и избрал от ленинизма-сталинизма всичко най-долно и отвратително, за да има „основание“ да се нарече „социалист“? Като, например – презрение към семейните ценности и стремеж всячески да се разруши семейството, а ролята му се поеме от държавата; воинстващ талибански атеизъм; презрение към националната държава изобщо; агресивен милитаризъм и интервенционизъм, стремеж към тоталитаризъм и отнемане на граждански права… Това ли е то социализмът, Оланд?… Явно, във Франция – да, това е. Ако съдим по теб… А може би, и в целия ЕС е това – ако съдим по ПЕС…

  2. Иронията на „левият“ президент на Република Франция, се състои във факта, че е принуден да провежда десни политически решения.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s