С-300 могат да спрат агресията срещу Сирия

000-S-300V-1Руските противовъздуни комплекси С-300 биха могли да попречат на американските планове за военна агресия срещу Сирия. Това би било така, обаче, ако подобни комплекси има в арабската държава или те се разположат 24 часа преди началото на агресията. Армията на Сирия е обучена да борави успешно с ракетните противовъздушни къмплекси.

Припомняме, че до момента не е ясно следното: дали Русия е доставила на Сирия С-300 – ракетни комплекси за ПВО отбрана. Не е известно и дали те се наримарт в Тартус или на корабите около Сирия. Не бива да изключваме и факта, че С-300 и до днес си стоят във военната база на Черноморския флот.

Ако Сирия има С-300, то САЩ могат да понесат значителни загуби.

САЩ избраха подходящ момент, за да разгърнат медийна кампания против арабската държава, и за да подготвят обществото за предстоящата агресия. Така те се опитаха да приспят бдителността на Русия около преговорите Женева-2. В Сирия пристигнаха инспектори на ООН, което също беше намек, че конфликтът ще успее да се разреши по мирен начин. Освен това, битката на правителствените войски на Сирия срещу метежниците, се печелеше по безспорен начин от правителството, а самите американци признаха, че в Сирия болшинството от бойците са от „терористите от Ал Кайда“.

Видно е, че американското правителство смята народа си и световната общност за пълни глупаци, разчитайки всички да забравят за ужасите на терористичните актове от близкото минало.

2 отговора на “С-300 могат да спрат агресията срещу Сирия

  1. И между другото, на снимката изобщо не е С-300. Там е показана системата Антей 2500, или С-300ВМ (по НАТО SA-23 Gladiator). Тя също не отстъпва на С-300, но руснаците си я пазят засега за себе си. Евентуално може да продадат един ден такива на Иран, ако се наложи, понеже провалиха договорената доставка на С-300.

    За съжаление, истината е, че в Сирия няма никакви такива мощни системи: нито С-300, нито каквото и да било от подобен клас. Всички тези дрънканици са дезинформация, празна реторика за сплашване. Сирия е силна с наземни войски и с пехота. Във въздуха е слаба, затова ще претърпи много тежки загуби от въздушните нападения.

    Едно е ясно: Вашингтон няма да спре, докато не срине със земята Сирия, не я размаже и не я превърне в поредната си неофициална колония. В която не само, че няма да има никаква „демокрация“, „свобода“ и „справедливост“, но десетки години ще цари ислямско мракобесие, терор, насилие, хаос и страната ще се разпадне на поне три части. Като междувременно християните ще бъдат изклани и прогонени.

    Най-отвратителното е, че има араби, които уж твърдят, че „всички араби са един народ“, а реално слугуват на Вашингтон и с техни пари и за тяхна сметка размазват Сирия. Защото именно Катар и Саудитска арабия наливат най-много безотчетни и безконтролни суми (фантастични суми!), за да плащат на банди фанатизирани главорези да играят ролята на „опозиция“ и „освободители на сирийския народ от тирана Асад“. Впрочем, какво ли общо имат интересите на емирите и шейховете с интересите на бедните араби? За първите, да бъдат Вашингтонски кучета е най-естественото нещо на света.

  2. „… американското правителство смята народа си и световната общност за пълни глупаци… “ – ами с пълно основание ги смята за такива! Точно такива са си!
    Но и ние тук в България не сме по-различни. Няма как управниците ни да са евро-атлантически ибрикчии, самопровъзгласилите се за „гражданско общество“ соросоиди да промиват мозъците на народа и да манипулират политиците, всички медии да са и те десни соросоидни евро-атлантици, начело с радио „Хоризонт“, образованието да е осакатено и окарикатурено, възпитанието по принцип да е отпаднало от педагогиката, науката да е завряна в миша дупка… и народът ни отгоре на всичко това да е умен и мъдър. Няма такива филми! Но вярвайте ми, на запад изобщо не са по-умни от нас. Тези шоколадовите пасти, дето ние ги ядем сега, те с тях живеят още от преди Втората световна война.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s