Удрят Сирия в четвъртък през нощта!

1285252838_24Корабите на военно-морските сили на САЩ и британския Кралски флот, намиращи се в източното Средиземноморие, вероятно, ще нанесат удар с крилати ракети по цели в Сирия в нощните часове на четвъртък срещу петък, съобщават американските вестници и телевизии.

Според „Фокс-нюз“, ударът ще бъде нанесен след гласуване в британския парламент в подкрепа провеждането на военната операция против сирийския режим, съобщава „Интерфакс“.

Операцията ще бъде ограничена по мащаб и времетраене.

„Ударът ще продължи няколко часа, а не дни“, съобщава неназован източник от Пентагона, цитиран от американската телевизия.

Позовавайки се на военни източници, вестник „ЮЕсЕй тудей“ пише, че главните цели ще бъдат частите на сирийската армия, които могат да използват химическо оръжие.

По данни на изданието, целите ще бъат щабовете и центровете за връзка, а също пусковите установки, от които могат да се задействат ракети.

Пентагонът не планира да нанася удари по складове с химическо оръжие, които били около 50, защото това може да доведе до заразяване на местността и до значителни жертви от страна на цивилното население, съобщава „ЮЕсЕй тудей“.

Според данни на Пентагона, Сирия разполага с повече от 1 000 тона химическо оръжие. Весокопоставени представители на Министерството на отбраната на САЩ заявяват, че целта на операцията не е сваляне режима на Башар Асад, а недопускане използването на химическо оръжие в бъдеще.

В Дамаск наричат горните твърдения лъжи.

2 отговора на “Удрят Сирия в четвъртък през нощта!

  1. Хайде, Вигенин и Соломон Паси, няма ли да раздавате маски на населението против РАДИАЦИЯТА, като го вкарвате в атомна война?

  2. Благодарим! Сирия сега има предостатъчно време да се подготви. Можехте още да съобщите координатите на целите и точното време на ударите… Но карай, нищо не е съвършено на този свят… И така ще бъде евакуирано всичко, което си струва.

    Щатските данъкоплатци ще цункат за сбогом няколко стотин милиона (стойността на ракетите), Вашингтон ще докаже колко е страшен, а пък сирийците ще се обединят още по-плътно около Асад. Сега последния го подкрепят вече абсолютно всички граждани (не чуждестранните наемни главорези, естествено, играещи ролята на уж-„опозиция“). Ако преди Асад е имал някаква реална опозиция, то след това, което преживяха сирийците от чуждестранните банди, за тях Асад е вече ангел-хранител…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s