Асад: „Това ще бъде историческа битка и ние ще победим“

Image:Президентът на Сирия Башар Асед се срещна с армеското командване и направи важно изявление: „Битката между Сирия и Запада ще влезе в историята, сирийският народ ще победи“, – обеща Асад.

„От началото на кризата, както вие добре знаете, чакаме момента, в който истинският враг ще покаже лицето си. Сигурен съм, че вие имате висок морален дух и сте напълно готови да се изправите срещу всяка агресия, за да защитите отечеството“, – цитира Башар Асад ИТАР-ТАСС.

Армията на САЩ е готова за нанасяне на удар по Сирия, ако Обама издаде такава заповед, заяви по-рано шефът на Пентагона Чък Хейгъл. Действията на Пентагона ще завияст от варианта, който избере 44-ят президент на САЩ.

Обама заяви, че за сега не е взел решение за употребата на военна сила срещу Сирия. Според думите на американския президент, военната акция ще послужи като предупреждение към Асад за недопускане употребата на химическо оръжие в бъдеще.
Неопровержими доказателства за използаването от страна на Асад на химическо оръжие в Сирия администрацията на САЩ няма, пише вестник The New York Time. Независимо от това, на 29 август се очаква публикуването на доклада на разузнаването на САЩ около химическия проблем в Сирия.

Докладът ще бъде обнародван чрез изявление за пресата и няма да има нищо общо със състоялото се през февруари 2003 г. по време на заседанието на Съвета по безопасност на ООН изявление на Колин Пауъл, заемащ по онова време длъжността Държавен секретар на САЩ. Пауъл представи тогава множество „доказателства“, че Иран под ръководството на Саддам Хюсеин уж е разработвал химическо и бактериологично оръжие. Пауъл тогава дори показа съд, в който уж се намирали образци от иракско химическо оръжие.

По-късно се изясни, че в съда има обикновена готварска сол. Доводите на Пауъл също бяха достатъчно неточни и фалшифицирани.

Независимо от това, през март 2003 г. САЩ с подкрепата на Австралия, Великобритания и други съюзници започнаха военно нашествие срещу Ирак. След свалянето на Саддам Хюсеин химическото оръжие в страната така и не бе открито.

4 отговора на “Асад: „Това ще бъде историческа битка и ние ще победим“

  1. Съединените американски щати, по своята най-дълбока същност, представляват една мечта на американизиралите се европейци – мечтата да са свободни и неконтролируеми господари на света.

    • Сещам се за едно анимационно филмче – две мишки постоянно се опитваха да станат господари на света… Може би „пълни и неконтролируеми“ господари. То иначе, какви господари ще са?…

      Миши мечти! Жалки, смешни и бих казал, отвратителни… Колкото по-ненаситни са ти мечтите, толкова си по-жалък, долен и нищожен. И пази Боже, ако напреднеш при осъществяването им. Това означава, че преди си бил обикновен комплексар, а сега вече си станал и вдемонен комплексар – чудовище, вече не просто смешно, но и страшно, загубило човешки облик.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s