„Асад? Трябваше да го свалят преди година. Сега е късно“ / Corriere della Sera

Novak- Michael-HREнио Карето

Според католическия философ-консерватор Майкъл Новак, сирийската опозиция е трябвало да бъде подкрепена преди една година, когато тя била чиста и демократична, пише Енио Карето в материал, публикуван във вестник Corriere della Sera.

Католическият философ-консерватор Майкъл Новак от университета  Ave Maria във Флорида казва, че президентът Обама е изпуснал възможността и вече е късно да се възползва от нея. Бившият представител в комисията на ООН по правата на човека и в Конференцията по безопасност и сътрудничество в Европа ненавижда войната, но не може да прости на Асад използването на токсични газове върху сирийски граждани. „Това е престъпление срещу човечеството, – казва философът, – това не трябва да остане безнаказано“.

„Сирийските въстаници вече не са тези, които бяха преди година. Преди година бих казал, че те бяха чисти, те представляваха демократичните сили. Днес те са заразени, в редиците им се крият терористи от „Ал-Кайда“ и ислямски екстремисти. Те не трябва да вземат властта“, – сигурен е ученият.

„Друга американска администрация веднага би подкрепила въстаниците и би ги подготвила за демокрацията. Сега бомбардировките няма как да са достатъчни, за да се свали Асад. Вероятно ще е необходима сухопътна войска. А американският народ не е готов за още една война, още не е завършила тази в Афганистан“, – казва Новак.

„Проблемът е в това, че никой не знае как ще реагира Аасд, който вероятно се крие на надеждно място. Той ще каже, че е преживял нашите бомбардировки, а това ще бъде за нас поражение. Та нима той няма да разпространи конфликта извън Сирия, ако все още има необходимите средства за това?“, – задава въпрос философът-католик.

Новак се страхува за съдбата на Израел. „Израел живее в условия на постоянна заплаха не само от страна на Сирия, но и от страна на „Хизбулла“ в Ливан, „Хамас“ в Палестина, и най-вече, от страна на Иран. Израел ще съумее да се защити, но опасността е в това, че ескалацията на конфликта ще се разпространи по целия Близък Изток. Надявам се Русия, която има влияние над Дамаск и Техеран, да предотврати най-лошото. Залогът в тази игра е огромен“, – казва философът.

Източник: Corriere della Sera
http://www.corriere.it/

3 отговора на “„Асад? Трябваше да го свалят преди година. Сега е късно“ / Corriere della Sera

 1. Католически лицемер… Сигурно е засипан с информация и прекрасно знае как стоят нещата всъщност. (Иначе не би бил никакъв експерт, а би бил изкуфял дядко, който мрънка нещо си, докато гледа телевизора.) И въпреки, че явно ЗНАЕ как стоят нещата, говори абсолютни глупости! Единственото вярно нещо е, че наистина, демонстриращите против Асад преди повече от една (!) година бяха искрени в желанието си за повече демокрация. И тогава те бяха наистина сирийци, а не чуждестранни наемни главорези и терористи от „Ал-Кайда“. (Забрави обаче да добави, откъде се взеха тези лошите и кой им плаща.) И дотук с истината!

  Това, че Асад бил използвал химически оръжия; че уж Асад бил виновен за „престъпления против човечеството“ – докато такива всъщност са извършили и то не веднъж именно терористите в Сирия, наричани „опозиция“; това, че Асад щял бил нарочно да разпространи конфликта извън Сирия – това са даже не лъжи, а направо идиотизми.

  Защо този „католически философ“ ги бълва такива? Ами защото, забележете с какъв сълзливо-приятелски тон говори за Израел: страхувал се бил за съдбата на Израел. “Израел живее в условия на постоянна заплаха не само от страна на Сирия…“ – горките, живи да ги оплачеш!

  Според мен това не е „католически философ“, а еврейски апологет. Може да е и сътрудник на някаква служба за еврейска пропаганда, ако съдим по стила му и по глупостите му. Едва ли е просто един изкуфял дядко, ръсещ глупости. Щом е бил „представител в комисията на ООН по правата на човека“ (явно по „правата на човека“ така, както ги разбират във Вашингтон) и в Конференцията по безопасност и сътрудничество в Европа (разбирай „безопасност за САЩ“ и „сътрудничество с Вашингтон“)…

  Явно „консерватор“ в случая означава „щатски империалист“. Това обаче няма нищо общо с Христос. Жалко, че „университетът Ave Maria във Флорида“ се представя за християнски, докато явно е гнездо на щатски империалистичен фанатизъм и май учи не на любов към ближния, а на йезуитско лъжливо интригантство. Той бил видите ли, “ ненавиждал войната“. Обаче по принцип можело да има война, в името на „доброто“ (все едно слушам Соломон Паси!). Нищо не пречи – само дето – язък! – моментът бил пропуснат! И щатите в момента били слабички; но иначе не би имало проблем за една хубавичка сухопътна инвазийка в суверенна Сирия… А пък това, че за целта трябва да се поизлъжат малко хората – те йезуитите открай време го правят, нали целта при тях оправдава средствата?…

  • infowars.com/syrian-rebels-caught-on-tape-discussing-chemical-weapons-attack

   prisonplanet.com/evidence-syria-gas-attack-work-of-u-s-allies.html

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s