Иранските генерали: „Ако нападнете Сирия, ще унищожим Израел. Чака ви втори Виетнам!“

84D19298-AEFC-4D0F-A569-DFD1665C6D99_mw800_sКомандващият Корпуса на стражите на ислямската революция Мохамед Джафари предупри САЩ, че в случай на нападение над Сирия „ги чака втори Виетнам“. Висопосоставеният военен заяви, че поредното разпалване на война ще коства на Америка „унищожението на Израел“.

mohamed-ali-jafariИзявлението на Джафари е било подкрепено от началника на генералния щаб на иранската армия Хасан Фирузабади. Според думите му, при каквито и да са военни дейстивя срещу Иран „Израел ще гори в огън“.

В същото време президентът на Иран Хасан Роухани и руският президент Владимир Путин по-рано по телефона се договориха да предпиремат по-решителни мерки за предотвратяване на военната агресия срещу Сирия.

IRAN-SYRIA-CONFLICT-GUARDSКакто уточнява Ино ТВ, по време на телефонните разговори държавните глави са отбелязали, че всяка употреба на въоръжена сила по отношение на която и да е държава без мандата на ООН е грубо нарушение на международното право. Путин и Роухани са на мнение, че използването на химическо оръжие е недопустимо и че сирийската криза може да бъде разрешена само по дипломатически път.

Министърът на външните работи на Китай Ван И по-рано също каза, че „сирийският въпрос може да бъде решен само чрез политически методи“. Шефът на китайската дипломация подчерта, че „военната намеса противоречи на принципите и Устава на ООН, както и на основните норми в международните отношения“.

8 отговора на “Иранските генерали: „Ако нападнете Сирия, ще унищожим Израел. Чака ви втори Виетнам!“

 1. VANGA said, „ww3, nuclear attack, chemical attack, Muslim takeover EU … all the pieces of VANGA’s puzzle are falling into place“
  DO YOU SEE THE BIG PICTURE ???
  SHE DID. So what is in store for the Bulgarian’s … too bad she is not around any more to tell us

  • I don’t trust witches. I don’t need her to tell me anything, And you really don’t want to see her again. I don’t think you’d like her present place of residence.

 2. тия проклети държави израел и сащ само се чудят в коя държава да се месят и коя държава да нападнат, сринат и ограбят

 3. ВЪН АМЕРИКАНСКИТЕ ОКУПАТОРИ ОТ АРАБСКИЯ ПОЛУОСТРОВ. АКО НАПАДНЕТЕ СИРИЯ ЗНАЙТЕ ЧЕ ТРЕТАТА СВЕТОВНА ВОЙНА Е НЕИЗБЕЖНА И ТОГАВА АТОМНИТЕ БОМБИ ЩЕ СТИГНАТ И АМЕРИКА.

  • Ще посмеят нямат избор…те са следващите …няма начин да остане свободен петрол..който да не се продава в долари

   • A да видим…Ако оживеем, пак ще си поговорим. Това по-скоро ще означава, че печеля аз – че все пак, не са посмели…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s