Обама: Сирийската опозиция не е можела да употреби химическо оръжие

sot.obama.bin.laden.dead.cnn.640x480Президентът на САЩ Барак Обома в интервю за канал PBS заяви, че зад неотдавнашната химическа атака около Дамаск, в резултат на която загинаха мирни жители, стои сирийското правителство. Той каза също, че за сега не е взел решение за военна операция против Сирия.

„Светът днес“ припомня, че САЩ създават положителен информационен фон за страната си, представяйки сирийската власт като престъпна, за да има шанс да бъде одобрена военната интервенция в Сирийската арабска република.

„Данните, които САЩ има показват, че силите на опозицията не притежават химическо оръжие“, – заяви Обама. „Анализът на информацията показа, че това е дело на сирийската власт. И ако това е така, трябва да има международни последствия“,- добави президентът на САЩ.

Той каза също, че за сега не е взел решение за военна операция против Сирия. „За сега не съм взел решение“, – каза той, подчертавайки, че военните са му представили различни варианти за дейстивя, съобщи ИТАР-ТАСС.

Според думите на Обама, вероятната военна намеса ще послужи за педупредителен сигнал към Асад за недопускане на бъдеща употреба на химическо оръжие. „Ако говорим ясно и решително, но в същото време много твърдо поставим ограничителните рамки към Асад, предупреждавайки го да спре да върши всичко това, то така ще повлиям положително и върху нашата нацонална сигурност в дългосрочен план“, – подчерта Обама.

„Искаме да работим с всички – с Русия и другите държави – за да се опитаме да съберем всички противоборстващи страни зад идеята конфликта да се регулира“, – заяви Обама, добавяйки, че САЩ нямат интерес конфликтът в САР да продължи безкрайно.

Преди броени часове официалният представител на държавния департамент на САЩ Мари Харф също заяви, че САЩ за сега не са решили какви действия ще бъдат предприети в отговор използването на химическо оръжие в Сирия. Тя отбеляза, че администрацията на Обама продължава да се консултира с други държави, а също и с членове на Конгреса.

„Бих препоръчала да не се правят прибързани заключения какво ще правим или какво няма да правим’, – каза тя. „Искаме сирийският режим да отговори за действията си“, – подчерта Харф, добавайки, че Вашингтон не се съмнява, че химическото оръжие е било използвано в Сирия именно от правителствените войски. Представителят на държавния департамент също припомни, че по-късно тази седмица ще бъде публикувана информация от американското разузнаване, свидетелстваща за съпричастността на сирийската власт към употребата на отровни вещества против мирни граждани.

„Разузнаването  проведе анализ около употребата на химическото оръжие в Сирия. Ще предоставим на конгреса засекретания доклад и ще публикуваме незасекретените части от него“, – каза Мари Харф. Харф отбеляза, че версията на документа за законодателите включва в себе си „широк спектър от събраните разузнавателни данни“, а докладът за обществеността „ще бъде с ограничен мащаб“.

Харф добави, че тя не може да каже дали ще бъде включена в откритата част на доклада информация за употребата около Дамаск на химическо оръжие на 21 август. Сирийската опозиция твърди, че оръжието е било употребено от сирийската войска. Официален Дамаск отхвърля обвиненията.

9 отговора на “Обама: Сирийската опозиция не е можела да употреби химическо оръжие

 1. Ето я сирийската опозиция, в цялата й красота:
  youtube.com/watch?v=z9Z9aDZwyfA

 2. Ето какво прави правителството във Вашингтон – от вчера са изключили сайта prisonplanet.com – явно заради информацията в него, понеже не им е удобна. Затова линкът от prisonplanet.com който съм дал, не работи. Но не се тревожете, трудно е да изчистят цялата мрежа. Ето ви го, специално ви издирих най-важното видео в материала. То ясно показва КОЙ изстрелва химическите заряди в Сирия. И впрочем, западните парламентаристи, които също не са тревопасни идиоти, са гледали тези материали и знаят не по-малко, а повече от нас. Затова вероятно се опъват на една война със Сирия. Може би, все още не всички западни политици са агресивни чудовища.
  Ето го видеото:
  youtu.be/ypKAbtdl5qM

  • Аха! И това са го изтрили! Колко са смешни!… Ето го отново – тук:
   youtu.be/6Iqns5xeoYk

 3. infowars.com/syrian-rebels-caught-on-tape-discussing-chemical-weapons-attack

  prisonplanet.com/evidence-syria-gas-attack-work-of-u-s-allies.html

 4. “Данните, които САЩ има показват, че силите на опозицията не притежават химическо оръжие” – ало, черния, по-леко се обръщай, че събаряш разни предмети с носа си!

  Ето отговор на това:
  news.mail.ru/politics/14467279

  “Анализът на информацията показа, че това е дело на сирийската власт. И ако това е така, трябва да има международни последствия” – Тъй ли?… И кой го направи този анализ? И на коя точно „информация“? На CNN, Ал-джазира, BBC, Ройтерс – кой ви даде „информацията“? Или тези тука, от Бритам дефенс ви я скалъпиха?
  deadlinelive.info/2013/01/30/did-england-qatar-and-the-usa-just-get-caught-planning-a-false-flag-in-syria

  А онези експерти на ООН, които са сега в Сирия, кои снайпери ги обстрелват, за да не им дават да си свършат работата? Правителствените ли, или бандитските („опозиционните“)? И въпросните експерти за какво се трепят там и си излагат задниците на „опозиционния“ огън? Щом всичко е ясно – ами да се връщат? То всъщност, не че очевадната истина е толкова трудно да бъде изяснена, но явно оонейците се въртят и се усукват като червеи на кукичка, за да изпълнят задачата – да измислят как аджеба да си изкривят душите и по-убедително да нарекат черното бяло? Как от крещящите доказателства, че бандитите са изстреляли газа да скалъпят нещо в смисъл, че са го направили военните?.. Така или иначе, това, което в Сирия не може да бъде изяснено на място, в офиса на Циганина е вече отдавна изяснено!

  И откога разни документи, изготвени от разузнавателните служби на дадена страна, се приемат за доказателство пред ООН и целия свят? И как може да се вярва на патологични лъжци, които вече показаха своята честност – и в случая със Сноудън, и преди това – при разкритията на Манинг… Видяхме им на тези честни разузнавачи достоверните документи, с които те ни убеждаваха на времето как Ирак бъкал от химически оръжия!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s