Офицер от армията на Асад: Сирийската армия ще използва камикадзе против Запада / The Guardian

anywalls.com-17395Мона Махмуд и Робърт Бут

ВВС на Сирия могат да използват пилоти-камикадзе като реакция срещу атаката на западните държави, каза пред кореспондента на The Guardian офицер от ПВО на армията на Асад.

Според думите му, тази дни 13 летци са се заклели да сформират подразделение от пилоти-смъртници за унищожаване на американските самолети. Повече от 8 хиляди войници от правителствената армия вече са изразили готовност да станат смъртници, за да спрат чуждестранните агресори. „Аз също съм готов да се врежа в американски авионосец, за да му попреча да нападне Сирия и народа ми“, – заявява източникът на The Guardian.

Офицерът отрича съпричастността на сирийската армия към химическата атака в предградието на Дамаск. „Защо да използваме химическо оръжие в Хута, при това  в място, където се намираха правителствени войски?“, – пита той.

„САЩ и Англия ни заплашват повече от две години, глупаци, те мислят, че това ни интересува, – продължава офицерът. – В същото време ние се сражавахме с най-кървавите терористи в света, не се предадохме и не се изморихме“.

Офицерът твърди, че армейското командване е предприело всички възможни мерки, за да избегне унищожението по време на въздушните удари на зенитно-ракетните си комплекси, които са в състояние на повишена бойна готовност, а военните части са предислоцирани.
Ако се вярва на този източник, в момента сирийските мъже масово се присъединяват към армията. Много от тях, които по-рано са се сражавали в редиците на метежниците, преминават на страната на правителството, за да дадат отпор на чуждите агресори. Доброволците се насочват към тренировъчен лагер, където влизат в опълченски отряди. Задачата им е да охраняват мира по улиците на Дамаск, докато редовната армия сваля американските самолети, се казва в публикацията.

Източник: The Guardian http://www.theguardian.com/world/2013/aug/28/syrian-army-kamikaze-against-west-assad

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s