Руският флот около Сирия

Русия 2Флагманът на Черноморския флот на Русия, ракетният крайцер „Москва“ завърши пребиваването си във Венецуела и влезе в състава на Черноморския, Северния и Балтийския флот, които се насочват към Средиземно море.

Ракетният крайцер „Москва“ е предназначен за нанасяне на удари по крупни самостоятелни и групови морски обекти, с мощен комплекс противо-въздушна отбрана, презназначен е за борба с подводници и обстрел върху противниковото крайбрежие, както и за огнева подкрепа при провеждане на десантни операции.

Но ракетният крейцер „Москва“ съвсем не е единственият кораб, който може да пристигне в Средиземно море в съставата Руския военно-морски флот.

Ракетният крайцер от проекта 1164 „Варяг“ вероятно вече се намира в района на сирийското крайбрежие, заедно с големия противоподводничарски кораб „Керчь“.

Той е въоръжен с противокорабни ракети „Базалт“.

Адмирал Кузнецов 634Преди броени минути стана ясно, че ВМФ на Русия изпраща тежкия авионосец крайцера „Адмирал Кузнецов“ към бреговете на Сирия.

Руският флот няма намерение да плаши САЩ, намирайки се около бреговете на Сирия. Още повече, че министърът на външните работи на Русия даде ясно да се разбере, че Русия няма намерение да воюва с никого, заради Сирия.

Факт е, обаче, че руските кораби, намиращи се в театъра на потенциалните военни действия, могат да осъществят мониторинг върху въздушното пространство и да препредават информация на сирийската ПВО.

Командването на ВМФ на Русия не е променило плановете си, стана ясно от руските медии, да изпрати в Тартус тежкия авионосец, крайцера „Адмирал Кузнецов“.

„Независимо от рязко изострилата се ситуация в този регион (Сирия), командването на ВМФ на Русия не се е отказало от планираното трасе на крайцера в източното Средиземноморие. Графикът вече е съгласуван“, – уточни източник от ВМФ на Русия.

Той добави, че посещението на „Адмирал Кузнецов“ няма нищо общо със ситуацията в Сирия.

„Адмирал Кузнецов“ беше в Тартус през януари 2012 г.

2 отговора на “Руският флот около Сирия

  1. Ами и аз не му вярвам…но нЕкак си не вярвам и на Обамчето за хичическото оръжие …

    Най -добрият англосаксонец е мъртвият англосаксонец.

  2. „Той добави, че посещението на “Адмирал Кузнецов” няма нищо общо със ситуацията в Сирия“

    Да, бе… Повервахме ти!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s