Министър-председателят на Сирия: Армията е готова да отговори на всяко нападение

20007420Сирийската войска се намира в състояние на пълна бойна готовност, за да отговори на каквато и да е намеса отвън, заяви министър-председателят на Сирия Ваел ал-Халки. В същото време източник на канал Fox News съобщи, че САЩ ще нанесат удар срещу Сирия и без санкцията на американския Конгрес.

„Сирийската армия е в пълна бойна готовност. Армията държи пръста си на спусъка, готова е да отговори на всяка агресия“, – заяви Ваел ал-Халки в ефира на държавната сирийска телевизия, предаде ВВС. Телевизията отбеляза, че по съобщения, сирийската армия разполага военна техника в жилищни райони в навечерието на ударите от страна на Запада.

По данни на източници на Fox News от Държавния департамент на САЩ, президентът Обама ще издаде заповед за удар по Сирия дори, ако конгресът гласува против военната акция.

„Очевидно е, че Обама е оставил открехната врата за такава възможност. Решението на президента за началото на военната операция при всички случаи ще бъде факт, независимо дали Конгресът ще гласува да или не“, – отбеляза представител на Държавния департамент.

„Те казаха, че президентът би предпочел да получи одобрение на Конгреса за военна операция против режима на Асад, заради употребата на химическо оръжие, той  ще почака да види какво ще предприеме конгреса приди да вземе окончателното си решение за употребата на военна сила“, – подчерта още един източник на Fox News от външнополитическото министерство на САЩ.

В неделя Обама изпрати до ръководството на сената и палатата на представителите в Конгреса писмо, в което описва намерението си да проведе военна операция против Сирия.

В приложената проекто-резолюция се посочва времето и реда за осъществяване на военната акция. Ако резолюцията бъде приета от Конгреса, тя дава правно основание за началото на военна операция, която в документа е наречена „необходима и правилна“, за да предотврати ново използване на химическо оръжие в Сирия, съобщи ИТАР-ТАСС.

Един отговор на “Министър-председателят на Сирия: Армията е готова да отговори на всяко нападение

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s