US полицията арестува жена-ветеран, подкрепяла Сирия

aВъв Фаладелфия осем полицаи арестуваха жена-ветеран от войната в Ирак след пререкание около законността на действията й. Емили Йетс свирила в парка на банджо, изразявайки така протест срещу политиката на САЩ към Сирия.

Полицаите обяснили, че, според тях, жената избрала неподходящо място за антивоенна акция. В отговор жената започнала спор, казвайки, че не прави нищо незаконно и изразява мнението си, свирейки на банджо.

След продължителен разговор, полицаите изведнъж започнали да дърпат за ръцете Емили. Те я притиснали към пейката в парка и, използвайки сила, и й сложили белезници. През цялото време жената твърдяла, че нямат право да правят това с нея, защото нищо не е нарушила.

Полицаите настояли тя да прекрати съпротивата, но възмутената Емили продължавала да вика: „Живеем в полицейска държава! Тази държава вреди на всички американци!“

Жената е ветеран от войната в Ирак, затова по-силно било възмущението й от действията на полицията. „Аз съм воювала за тази държава! Не ми слагайте белезници! Спрете! Помощ!“, – продължавала да вика отчаяната Емили.

Участниците в антиправителствеата акция заснели случилото се с видеокамера. Видеото е вече в сайта Live Leak. Съидейниците на Емили се опитали да разберат какво става с арестуваната жена, но така и не успели да разберат.

„Не ни казват къде е отведена Емили. А тя няма да успее по никакъв начин да се свърже с външния свят“, – разказа един от активистите.

2 отговора на “US полицията арестува жена-ветеран, подкрепяла Сирия

  1. Да, благодаря за тази новина! Ето и линк:

    rawstory.com/rs/2013/09/01/woman-violently-arrested-for-playing-banjo-in-wrong-place-at-syria-war-protest-in-philly

    Това е най-нормалното нещо в съвременните САЩ. Това е в момента състоянието на тяхната „демокрация“ и това са „човешките права“, които тя предоставя.

    Истината е, че в момента никъде по света няма по-жесток тоталитаризъм и по-задушаваща диктатура. Свобода на словото?… Свобода на придвижването или на събиранията?… Не ме разсмивайте! Всичко това го има, но само „освен, ако…“ И естествено, правилата „освен, ако…“ са определени не от законодателството, а чрез президентски укази и нормативни актове, които никой не смее да оспорва. О, да – смее ли? Вижда се какво ги чака осмелилите се: белезници, арест и бой, а може би и застрелване в участъка… След като заподозреният уж бил нападнал полицаите с подръчни средства (дръжка от метла) – типичен пример с Ибрахим Тодашев, обвинен за бостънския бомбен атентат.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s