Две балистични ракети полетяха към Средиземно море

030910-N-0000X-002Русия засече старта на две балистични ракети, насочени към акваторията на Средиземно море.

Както съобщи Министерството на отбраната на Русия, траекторията на двете балистични цели преминава през централната част на Средиземно море в посока към източната част на средиземноморското крайбрежие. Според информация на агенция Интерфакс, министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу е докладвал на президента Владимир Путин за пуска на двете балистични ракети в Средиземно море.

„Старта на двете балистични ракети е фиксиран в 10.16 ч. московско време“, – уточниха от Министерството на отбраната на Русия.

Както съобщи ИТАР-ТАСС,  щаб-квартирата на НАТО в момента „проверява информацията за пуска на балистичните ракети в Средиземноморския регион“.

Посолството на Русия в Сирия няма данни за старта на двете балистични ракети в акваторията на Средиземно море. Представител на руската дипломация в Дамаск сподели, че в момента над града няма ракетна атака, нито има взривове.

Припомняме, че малко преди информацията за засечените балистични ракети да стане известна на медиите, сътрудник на Генералния щаб на Русия съобщи на ИТАР-ТАСС, че ръководството на Министерството на отбраната на Русия има намерение да засили действията си „около сирийското крайбрежие“. Както съобщи сътрудник от военното министерство на Русия, броят на руските разузнавателни кораби в Средиземно море ще бъде увеличен. „В неделя към бреговете на Сирия тръгна разузнавателният кораб от руския Черноморски флот „Приазовье“, – уточни източникът.

„Този морски съд е снабден с различни сензори и може да проследява електрониката и всички среедства за връзка“, – каза Рик Франкън, подполковник  в оставка и военен аналитик, съобщи Ино ТВ.

„Корабът има собствен радар и сонар. Затова той действително може да проследява придвижването на американските кораби в Средиземно море. Той може да проследява и да предупреждава за пуска на ракети“, – каза Франкън в ефира на CNN.

Военният аналитик също заяви, че руският кораб може да фиксира момента на пуск не само на крилати ракети, „той може да фиксира кога крилатите ракети са готови за пуск. Следователно, те могат да предупредят часове преди старта“.

На 31 август Барак Обама заяви, че Америка е готова по всяко време да нанесе удар по Сирия. „Ще нанесем удар в момент, който си поискаме“, – каза Обама.

Един отговор на “Две балистични ракети полетяха към Средиземно море

  1. Това са израелски ракети-мишени. Служат за тренировка и настройване на противоракетните системи на флота.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s