Русия контролира Средиземно море

Приазовье priazovye_02_2500Военно-морският флот на Русия в Средиземно море няма да демонстрира напомпани мускули, независимо от изостряне на ситуацията в региона, съобщи за РИА Новости във вторник военно-дипломатически източник от Москва.

Русия 1357136318_0c2f7f6182dc„Никакви заповеди за военна намеса няма и не е имало. Силите, които в момента има Русия в Средиземно море, са ни напълно достатъчни, за да добием пълна информация за случващото се там“, – каза източникът.

Той потвърди информацията за насочения към Средиземно море разузнавателен кораб „Приазовие“ от руския Черноморски флот. „Да, ние искаме да знаем какво се случва в този толкова важен регион, в който Русия има сериозни интереси.

Искаме да видим и да знаем какво става там“, – отбеляза източникът.

Той добави, че в момента в средиземноморската група от РМФ върви „традиционен ротационен процес, който е планиран още в началото на годината“.

Приаз E29FBAFC-8C4E-44FA-B283-35E29E69722F_cx0_cy6_cw0_w800_r1„Военното присъствие на Русия в региона беше факт и преди сирийския конфликт, то ще бъде факт и  след това, затова да се свързва ротацията на нашите кораби в Средимно море със събитията в Сирия е неправилно“, – поясни събеседникът на агенцията.

Един отговор на “Русия контролира Средиземно море

  1. Голям майтап – капитан на щатски кораб спори с фар, кара го да се отмести!

    youtu.be/keZ8YJUYj0U

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s