Джон Маккейн играе покер по време на дебатите за Сирия

John-McCain-Popeye--57823Фотографът от The Washington Post Мелина Мара издебна сенатора Джон Маккейн, който играеше покер по време на дебатите в Комисията по външни работи в САЩ. Заседанието беше посветено на операцията за Сирия. Участваха държавният секретар на САЩ Джон Кери и министърът на отбраната Чък Хейгъл.

„Маккейн играе покер на iPhone-а си“, – каза журналистката в микроблога си.

Сенаторът не скри пристрастието си към хазарта.

„Скандал! Спипаха ме, че играя покер по време на 3-часовите дебати. И най обидното е, че изгубих в играта!“, – написа американският политик в Туитър.

Джон Маккейн не беше единственият, който скучаеше по време на дебатите- Някои от журналистите също отбелязаха продължителността им и нарекоха дебатите „маратон“.

Сенаторът Джон Маккейн е един от активните подкрепящи американската интервенция в Сирия. Той вече няколко пъти призова за намеса на САЩ в конфликта в Близкия Изток.

Маккейн настоява за увеличаване доставките на оръжие за сирийската опозиция. Той направи няколко посещения в региона и се срещна с метежниците. В края на май 2013 г. той премина границата на Турция и Сирия, настани се в един от завзетите от въстаниците градове и проведе среща с един от командирите на Свободната Сирийска Армия, както и с ръководителя й, генерал Салем Идрис.

След събитията от 21 август сенаторът е един от най-активните поддръжници на незабавната интервенция. Той няколко пъти се среща с представители на Белия дом, със самия Барак Обама. Независимо от различните си политически възгледи, Маккейнн увери Обама, че част от републиканците ще подкрепят резолюцията за начало на военната операция против Сирия, съобщи The New York Times.

След продължителни консултации на 3 септември президентът на САЩ Барак Обама се обърна към Конгреса за одобрение на решението му за начало на военна интервенция срещу Сирия след инцидента с използването на химическо оръжие. Членовете на горната камара приеха резолюцията, която предвижда 60-дневна военна операция в Сирия с възможност тя да продължи още месец.

Обсъждането на резолюцията за Сирия в Конгреса ще се проведе в най-близко време.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s