Китай изпрати кораби към бреговете на Сирия

25663e7c460eca28460Китайски военен блог за статии за военната техника на САЩ, Русия и Китай съобщи, че няколко китайски кораба вече се приближават към бреговете на Сирия.

Авторите на публикацията открито признават, че корабите няма да участват в конфликта, а само ще наблюдават действията на корабите на НАТО и Русия.

Какви точно кораби са били изпратени към бреговете на Сирия, за сега не е известно. В социалната мрежа В-контакт, позовавайки се на секретен източник, се появи информация, че китайски кораб от проекта Jinggangshan е бил забелязан в Червено море.

„Преди 2 часа той премина покрай нас и се насочи към Суецкия канал. Скорост – 19 възела. Ние сега сме в Червено море, някъде в центъра му“, – написа авторът.

По забелязания бордови номер 999 впоследствие се изяснило, че това е китайски десантен кораб Jinggangshan, който може да разположи на борда си десантен морски съд с въздушна възглавница или други голямогабаритни товари.

Припомняме, че по информация на редица източници, в Сирия може би има китайски аналози на системите С-300. Тази информация не е потвърдена официално от никого, а китайски десанти кораби до момента не са забелязани в пристанищата на Сирия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s