Николай Младенов: България има данни за химическото оръжие в Сирия

Nikolay-Mladenov-BulgarianFMВ интервю по БНР бившият външен министър Николай Младенов каза, че България разполага с данни за химическо оръжие в Сирия и информацията била още от ноември-декември миналата година.

Според Младенов, страната ни в момента има хаотична и объркана позиция по отношение на близкоизточния конфликт- „Маниер от студената война е“ да чакаме „Великите сили“ да се разберат помежду си, а след това да се позиционираме, каза Младенов пред БНР по повод мнението, че страната ни чака решенията на НАТО и ЕС по кризата.

Младенов прогнозира, че ситуацията не предполага преодоляване на различията между страните в Съвета за сигурност на ООН. Екс-министърът мисли, че само САЩ са готови за военна операция, която те нарекли ограничени удари.

Според Младенов, България не е заплашвана от бежанска вълна, това били само опити за истеризиране. „Правителството трябва да предложи ясен план за бежанците, които пристигат от Сирия. Те вече са в България. Въпросът спешно трябва да се обсъди в Народното събрание, няма нужда от истерия“, каза Николай Младенов

13 отговора на “Николай Младенов: България има данни за химическото оръжие в Сирия

 1. ПЕДАЛ МРЪСЕН. НЕ СЕ ЗАИГРАВАЙ ОТНОВО ЗАЩОТО ТИ СИ НАЙ ОМРАЗНИЯ ПОЛИТИК СЛЕД ББ И ЦЦ. ДА ОТИДЕШ ДА СИ ПЛАТИШ БОРЧОВЕТЕ ОТ СВАТБАТА В ЕВКСИНОГРАД МРЪСНО КУЧЕ ПЕДЕРАСКО.

 2. Негодник! Естествена кариера за израснал на копанката на Сорос:През 1995 г. завършва Университета за национално и световно стопанство, специалност „Международни отношения“. На следващата година защитава дипломна работа на тема „Израелските ядрени сили“ и получава магистърска степен по военни науки от Кралския колеж, Лондон.

  Професионална кариера
  Между 1996 и 1998 г. заема поста програмен директор на фондация „Отворено общество“, София. Според признание на самия Младенов в ефира на БНТ, по онова време участва в международна контрабанда на валута за централата на „Отворено общество“ в Белград.

  Следва длъжност като програмен координатор в Социалния отдел за България на Световната банка. През 1999 основава Европейския институт в София и е негов директор до 2001 г.. Народен представител от ОДС в 39-ото Народно събрание, както и парламентарен секретар до март 2002, заместник председател на Комисията по европейска интеграция и член на комисията по външна политика, отбрана и сигурност.

  Политическа кариера
  На 12 март 2002 г. е избран за член на Националния изпълнителен съвет (НИС) на партия Съюз на демократичните сили. По-късно е назначен за говорител на партията. От 22 февруари 2004 г. е на поста заместник-председател на СДС, който напуска с оставката си от 16 август 2005 г.

  От 2005 до 2007 г. работи като консултант на Световната банка. Международния републикански институт и Националния демократически институт в България, Афганистан, Йемен и други страни от Близкия изток. През 2006 г. е съветник към парламентарните комисии по отбрана и външна политика и сътрудничество с Иракския парламент.

  В кандидатската листа на партия „ГЕРБ“ за изборите за членове на Европейския парламент (ЕП) е регистриран под номер 3. Като депутат в ЕП Младенов е член на комисиите по вътрешен пазар и защита на потребителите, външна политика, подкомисията за сигурност и отбрана. Също така е първи заместник председател на делегацията на ЕП за отношения с Ирак и член на делегациите за Израел и Афганистан.

 3. САМО БЪЛГАРОМРАЗЕЦ МОЖЕ ДА ГОВОРИ ТАКА! След падането на Сирия не само Турция но и Сирия ще стане развъдник и масов лагер за обучение на Джихадисти, които Турция ще препраща за България по същия поток на бежанците днес!

 4. Той нека първо да си каже кого уби в Сърбия с куфарчето ???

 5. От гръцката преса преди 3 дни за Саудитския принц Бандар бин Султан: „Той изпрати химикалите в Сирия“!

 6. От Пресата:
  „Al-Akhbar“:

  „Химическата атака в източна Кута беше съвместна операция на МОСАД и шефа н саудитското разузнаване принц Бандар Бин Султан”

 7. От Пресата. Преди 2 дни. Заглавие: „Великобритания продала химикали за направа на нервно-паралитичен газ на бунтовниците в Сирия 10 месеца след началото на конфликта“

 8. palq4o-Друго което ми е чуденка. То хубаво Сирия има хим. оръжие, ама как тия данни доказват че точно Асад е използвал точно това оръжие, а не го е докарал някой друг и не го е употребил някой друг? Много са му нефелни доказателствата на Младенов, досущ като българщината му са.

 9. Да, бе, България разполага с ДАННИ от ноември-декември 2012 година, когато ударите са от 22, 24 и 26 август 2013 година. А
  МАШИНА НА ВРЕМЕТО има ли Бългрия или Младенов в частност? Чародец и маг какъвто е, той се движи във времето напред с 1 година. Свръхнадарен. Мозъкът му е най-вероятно между краката?

 10. Ядрената война никога не е „ограничени удари“ след като заразата се простира над зелия континент и северното полукълбо. Този е Кандидат-Заразител Номер 1 на Българското население. Включително и на себе си. САМОУБИЕЦ!ЛУД ЗА ВРЪЗВАНЕ!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s