Масов разстрел в столицата на САЩ: загинали са 13 човека

2323c76be794fe78f5d86a29ea9fd25e29ed5192 (1)В резултат на стрелбата в щаба на Военноморските сили на САЩ са загинали не по-малко от 13 човека. Един от загиналите може да е стрелецът. Още 14 са ранени.
Стрелбата започва тази сутрин на четвъртия етаж в административната сграда, в която се помещават службите за церемониална и административна дейност на ВМФ на САЩ.
Полицията отначало обяви издирване на бял мъж с пистолет и на черен мъж с автомат. Двамата били облечени в камуфлажни дрехи и се предполагало, че са бивши военнослужещи. Имената на хората не са известни. По данни на CNN, ФБР смята, че е имало само един стрелец. Вторият се предполага, че е само съучастник.
В момента около сградата са съсредоточени полицейски и противопожарни сили. Движението в района е преустановено. В операцията са привлечени специалните части, които са участвали в залавянето на Джохар Царнаев в Бостън. Полицията е взела решение да затвори всички училища, намиращи се в района на проишествието.
По предварителни данни стрелецът се казва Арон Алексис от Тексас. Той е бивш военнослужещ във ВМС на САЩ в периода 2007-2011 година. Впоследствие е работел в IT-компания. Предполага се, че е влязъл в сградата с чужд пропуск.
На 11 септември 2001 година Алексис е до кулите-близнаци в Ню Йорк. Това води до появата на психични проблеми. Заливат го често пристъпи на гняв.
Заради тези пристъпи по-късно Алексис е уволнен от армията.
Барак Обама също коментира ситуацията. Той заяви, че освен военни са загинали и граждански лица.
Президентът на САЩ е разпоредил сваляне на държавния флаг над Белия дом и над другите американски държавни учреждения, военни бази, кораби, посолства и дипломатически представителства до вечерта на 20 септември.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s