Иран: Ако американците нападнат Иран, ще се върнат в ковчези

Iran's Defense Minister Vahidi speaks with President Ahmadinejad as military vehicle carrying Nasr-1 missile drives past during parade to commemorate anniversary of army day in TehranАмериканците само могат да си мечтаят, че ще видят завръщането на войниците си живи след войната, ако Вашингтон посмее да нападне Иран. Те ще видят само унищожените си кораби и ковчези, така предупреди САЩ командващият иранската армия контра-адмирал Али Фадави, предаве FARS News.

khamsayy„Ако американците, по какъвто и да е повод, рискуват да атакуват Ислямска Република Иран, те ще видят не завръщането на военните кораби на САЩ, а завръщането на американски ковчези“, – каза Фадави в Техеран в сряда.

Фадави каза, че причината за жестоките санкции на САЩ и техните съюзници срещу Иран е невъзможността на Америка да победи Иран чрез военни дейстивя. „Те знаят това“, – завърши адмиралът.

Иран отговаря за безопасността в Персийския залив, където ще бъдат разположени военните кораби в случай на война. През 2008 г. генерал-майор Яхия Рахим Сафави, бивш командващ иранската армия, а сега съветник на Върховния лидер на Ислямската революция заяви, че отговорността за защита на Персийския залив се полага на Иран.

Един отговор на “Иран: Ако американците нападнат Иран, ще се върнат в ковчези

  1. Иранците не просто блъфират – в думите им има много реална тежест… Иран е много сериозен геополитически играч, с него наистина никакви лекомислени игрички не вървят. Ако се стигне до заплаха за война с Иран, щатските граждани сигурно наистина ще се разбунтуват. Иран не е Виетнам – откъдето, впрочем, щатите така се и върнаха – с безброй ковчези… Въпреки мощната си армия, съвременната техника, напалма и химическите им оръжия… А живите се върнаха оттам с отпечатък от подметка на задниците. Даже, който си спомня – в бързината изхвърляха въртолетите си от корабите в морето, защото не можеха да си ги вземат всички, а нямаше място, къде да ги натоварят…

    Но този път ще бъде много по-трудно и по-страшно. И затова обръщението на Иран е по-скоро не към идиотите ционисти, които дърпат конците на правителството във Вашингтон. Предупреждението им е косвено към самия народ на САЩ. Ако тези хора там, в щатите, имат поне капка здрав разум в главите си, ще се възпротивят категорично и няма да допуснат родината им да влезе във война с Иран. Защото в противен случай ще се задавят с кръв и ще платят невероятно тежка цена за глупостта си.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s