Китайски магнат ще строи аналог на Холивуд

2005CCTVÖйú¾­¼ÃÄê¶ÈÈËÎÍõ½¡ÁÖНай-богатият човек в Китай, собственикът на Dalian Wanda Group Ван Цзянлин има намерение да хвърли около $ 8.2 млрд. за строителството на най-модерната в технологично отношение в света конокорпорация. Проектът може да накара американския Холивуд да диша пушилката на Китай, съобщи The New York Times.

Огромният развлекателен комплекс под наименованието Oriental Movie Metropolis ще включва киностудия, хотели, паркове, атракциони, кина и дори болница. Предполага се, че проектът ще бъде завършен през 2017 г. Едно от киностудиото ще заема площ около 10 хиляди кв. метра и така ще се превърне в най-голямото в света.

Според думите на Цзянлин, корпорацията му вече е завършила предварителните договори със световните лидери от кино- и телевизионната индустрия. Китаецът планира да произвежда по 30 филма в година.

8900-chinese-cultureАналитиците на Dalian Wanda Group са сигурни, че до 2018 г. Китай ще изпревари САЩ по касови приходи, а към 2023 г. приходите от кинопроектите на Китай ще бъдат два пъти по-големи от тези на американските конокомпании.

Китайската Dalian Wanda Group, която притежава хотели и универсални магазини, миналата година закупи американската верига кина AMC Entertainment Holdings за $ 2.6 млрд.

Един отговор на “Китайски магнат ще строи аналог на Холивуд

  1. Съществува един фатор, който следва да се вземе подвнимание. Да се говори за същинска конкуренция, е възможно при преодоляване на езиковата бариера, съществуваща между САЩ и Китай. Защото конкуренцията е борба за спечелване на клиенти, тоест потребители на краен продукт.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s