Путин: Метежниците в Сирия не са дошли от небитието

61907_4932054221766_187077131_n„Действащите на територията на Сирия бандитски формирования не са възникнали от нищото. Проблемът с прехвърлянето на терористи от една държава в друга е напълно реален и може пряко да засегне интересите на която и да е държава“, – заяви президентът на Русия Владимир Путин в понеделник по време на съвещанието на Организацията за колективна безопасност, съобщи РИА Новости.

„Общите ни интереси са да разрешим кризата в Сирия по дипломатически път, чрез политическо регулиране и стабилизиране на обстановката в която и да е държава, в това число и в Сирия. Предстои да изберем общи методи  за целта, които ще намерят отражението си в решенията на отделните държави – членове на Организацията за колективна безопасност“, – обърна се Вл. Путин към колегите си.

По-рано Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров и държавният секретар на САЩ Джон Кери на 14 септември в Женева съгласуваха реда на извозване на химическото оръжие от Сирия и неговото унищожаване до средата на 2014 г.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s