Башар Асад: Анкара подкрепя сирийските метежници, Турция ще плати скъпо за това

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????Турция скъпо ще плати за подкрепата, която оказва на терористите в Сирия, това заяви президентът Башар Асад в интервю за турския канал Hulk TV.

„В най-близко бъдеще действията на същите тези терористи ще предизвикат последствия за самата Турция, Турция ще плати висока цена за това“, – заяви Асад.

„Тероризмът е като скорпин, който може да ви ужили във всеки момент“, – отбеляза също Башар Асад.

Президентът на Сирия припомни, че химическото оръжие може да бъде готово за употреба само след наличие на заповед от генералния щаб на страната. Без подобна заповед, която е съпроводена и от цяла поредица от специални действия, употребата не е възможна.

137052970916944149169_Prime_Minister_of_Turkey_Recep_Tayyip_Erdogan_croppedТурските власти подкрепят сирийската опозиция. На 3 октомври парламентът на Турция продължи с още една година мандата за провеждане в случай на необходимост на военни операции на сирийска територия.

По-рано стана ясно, че в предградието Латакия в западна Сирия правителствената войска е унищожила конвой на метежници, който превозвал огромна партида неуправляеми ракетни снаряди. В предградията на Дамаск войниците на сирийската армия са ликвидирали няколко пускови ракетни установки.

По данни на иранската агенция Tasmin, отряд от правителствената войска е унищожил ракети ГРАД по време на бой недалеко от селцето ал-Фарлак около Латакия. Ракетите принадлежали на бойците от „Ал-Кайда“.

Едновременно с това е имало друг сблъсък, по време на който е бил убит командирът на бойците от терористичната групировка в региона, Саид Маджари от Тунис.

Освен това, в плантациите в района на Ямруд военните са унищожили 30 терористи от организацията „Ислямска държава в Ирак и Сирия“, болшинството от които не са били сирийци, съобщи агенция SANA.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s