Лавров: С радикалните ислямисти не трябва да се водят преговори

??????????????????????????????????????Никави преговори със сирийските радикални ислямисти не трябва да се водят, смята министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров, съобщиха световните новинарски агенции.

„В момента тези хора  в голямата си част са на разположение на „Ал-Кайда“, отколкото под контрола на Свободната серийска армия, която представлява светската въоръжена опозиция. С една дума, ситуацията е в полза на радикалните ислямисти“, – констатира Лавров.

„Ние смятаме, а и не само ние – това е мнението и на американците, – че с тези хора не бива да се водят преговори. Можем да преговаряме само с тези, които искат суверенна, териториална цялост, светска, многонационална и многоконфесионална Сирия. Затова е много важно да се намери правилната симбиоза по отношение на представителството на различните опозиционни групи на предстоящата конференция“, – отбеляза министърът, имайки предвид конференцията „Женева-2“.

Лавров отбеляза промяна на позицията на партньорите на Русия по сирийския въпрос. „Реалната обстановка в Сирия и самият живот все повече и повече ясно показват, че радикалите се опитват да завземат огромния регион. Хората, които първоначално имаха друга интерпретация на събитията, е трудно да признаят днес грешката си. Но те постепенно осъзнават истинското положение на нещата и разбират опасността, която радикалите предтавляват за Сирия и целия североафрикански регион. Това отчетливо бе видно по време на срещата ни с Джон Кери“, – съобщи Сергей Лавров.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s