Сирийските метежници отвлякоха руски пътешественик

KostyaПътешественикът Константин Журавльов вероятно е бил задържан в град Алепо по подозрение за шпионаж в полза на Русия и правителството на Сирия, съобщиха руските средства за масова информация.

175067660Журавльов се бил насочил от Турция през Сирия за Египет, където имал намерение да остане три седмици в путинята Сахара – в рамките на проекта „Насаме с путстинята“, съобщи радио «Эхо Москвы».

Но от 30 септември с пътешественика не може да се осъществи никаква връзка, споделят близки. Тогава приятелят на Журавльов – Олег Пацай започнал търсене. В същото време в социалните мрежи и интернет-сайтове на сирийската опозиция се появяват съобщения, че е пленен руски шпионин, който събирал данни и ги предоставял на спецслужбите на Русия и Сирия. Към изявлението се прилага цветно копие на паспорта на Журавльов. Бойците от ислямистката групировка «Лива-ат-Таухид» дори обещават в най-близко време да пуснат и видео с признанията на задържания.

aHR0cDovL3NhdmVwaWMubmV0LzMyMTk0ODEuanBnПосолството на Русия в Дамаск проверява информацията за изчезването на гражданина на Русия в Сирия. Съответните служби в страната вече го търсят. Впрочем, в дипломатическото представителство на Русия смятат пътуването на руския пътешественик безотговорна постъпка и призовават гражданите на Русия да не пътуват в тези месат, в които в момента се водят бойни действия.

„Недоумяваме защо човек, знаейки за бойните действия в Сирия, пристига тук и то на автостоп. На какво е разчитал Журавльов? На какво разчитат хората, които постъпват като него?“, – заяви за Интерфакс вице-консулът на Руското посолство в Сирия Василий Картузов.

cS0mYZ8ciXQКонстантин Журавльов е известен с това, че осъществи околосветско пътешествение на автостоп за 777 дена. На сайта му има инфармация, че той организира тренинги по туризъм и фотография.

Vl1YEjpeX08

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s