Червеният кръст раздава храна на бездомни за първи път от 50 години във Великобритания

Homeless-teenДоброволци от Червения кръст ще събират пари за храна за лондонските бедняци за първи път след Втората световна война. Експертите свързват инициативата с мерките на жестоки икономии, които провежда консервативното правителство на Дейвид Кемарън.

Събирането на помощи ще започне от ноември 2013 г., съобщава The Independent. Доброволците ще молят купувачите в магазините да направят дарения за закупуване на храна. Събраните средства ще бъдат предадени на британската организация FareShare.

През зимата  FareShare започва разпределянето на храна за британските бездомни. Така Червеният кръст за първи път след Втората световна война ще проведе акция в помощ на бездомни.

Броят на бездомните и нуждаещите се във Великобритания расте. Според данни, през май 2013 г. повече от 500 хиляди граждани на Обединеното Кралство молят за помощ благотворителни организации, докато консервативното правителство отказва да признае проблема.

Според Лорд Фрейд, хората, които се хранят безплатно, просто искат да живеят за сметка на другите. Министърът на образованието в правителството на Камерън Майкъл Хоув, на свой ред отбеляза, че храна от благотворителни организации просят тези, които не могат сами да управляват парите си.

В Европа също се наблюдава рязко увеличаване броя на хората, които получават храна от благотворителни организации. За последните три години броят им се е увеличил със 75 %. Най-малко 120 милиона жители на континента се намират на границата на нищетата.

„Разбираме, че правителството прави жестоки икономии, за да запази парите на държавата. Призоваваме да не се съкращават парите в областта на здравеопазването. Това може да струва скъпо на всички ни“, – отбеляза генералният секретар на Червения кърст Хелета Белеке.

Един отговор на “Червеният кръст раздава храна на бездомни за първи път от 50 години във Великобритания

  1. А кои са по-конкретно тези неизвестни бездомни лондонски бедняци?… Що за хора са? Може би трябва да започнем да разсъждаваме по темата, след като първо получим отговор на тези въпроси?

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s