Историята с Христос била „изфабрикувана“, за да се баламосат бедняците / The Independent

jesus-on-crossРоб Уилямс

Според версията на американския учен, изучаващ Библията, Джозеф Етвил, християнството е плод на сложна държавна пропаганда, пише The Independent. Другата седмица Етвил, автор на книгата „Месията кесар, римският заговор с измисления Иисус“, ще излезе в Лондон, съобщава журналистът Роб Уилямс.

„Етвил представя теорията, според която Новият Завет е бил написан от римски аристократи от I век, които са изфабрикували историята на Иисус Христос“, – се казва в статията..

Журналистът цитира думите на Етвил: „Християнството се смята за религия, но в действителност е плод на разработка и е използвано като начин за контрол над умовете, за да стане верую на робите, които вярвали, че робството им е благоволение на Бога“.

Етвил казва, римляните, изморени от въстанията на еврейските секти, очакващи „месията-войн“, прибягнали до психологическа война. Те създали конкурентно вярване – историята за „мирния“ Месия, който призовава „да се подава другата буза“ и да се плащат данъците.

zЕтвил добавя, че е напрвил откритето си по време на изучаване на Новия Завет паралелно с „Юдейската война“ на Йосиф Флавий. Според думите на Етвил, „последователността на събитията и местата, в които проповядва Иисус малко или много съвпадат с последователноста на събитията и местата на военната кампания на Тит Флавий“. Етвил завършва с твърдението, че биографията на Иисус е конструирана на базата на „по-ранни истории, но най-вече на базата на биографията на един от римските кесари“.

Теорията на Етвил е една от многото т.нар. „библейски конспиративни теории“, отбелязва в заключение Роб Уилямс.

Източник: http://www.independent.co.uk/news/uk/home-news/story-of-jesus-christ-was-fabricated-to-pacify-the-poor-claims-controversial-biblical-scholar-8870879.html

9 отговора на “Историята с Христос била „изфабрикувана“, за да се баламосат бедняците / The Independent

 1. Този американец да ми направи една снирка. Съжалявам, че го казвам!

 2. : НЯМА НИКАКВО СЪМНЕНИЕ, ЧЕ ХРИСТИЯНСТВОТО Е ПОЛИТИЧЕСКА ДОКТРИНА.
  Християнството е предназначено за роби, психопати и лумпени. Християнството СЪЗДАВА роби, психопати и лумпени. Тоталния контрол на църквата -от люлката до смъртта, превръщат безличната християнска маса в ударна сила за войни, грабежи и насилия. Мислите за средните векове? Не само! АМОРАЛНОСТТА НА ХРИСТИЯНСТВОТО крещи и през целия 20 век и началото на 21. Погледнете само хрониките на войните и бомбардировките. Погледнете цифрите на убитите. Вижте милиардите на Църквата и световния елит. Искате ли още да ви баламосват с „възкресение“ и “ вечен живот след смъртта“?! ПОЖЕЛАВАМ ВИ УТРЕ ДА СЕ СЪБУДИТЕ БЪЛГАРИ, А НЕ ВИЗАНТИЙЦИ!

  • Много ми е смешно, когато някой със сериозен тон ръси абсолютни глупости, вън от историческата истина, напълно лишени от логика, от всякакви сериозни доводи. Това показва не само за липса на интелект, но и липса на елементарно чувство за справедливост и човешка съвест. Освен ако грубите обиди, анти-истините и клеветите не се броят за „довод“. Такива хора най-нахално представят глупостите си като връх на разума, мъдростта и интелекта. (Ефектът на Дънинг-Крюгер „ряпа да яде“ пред подобно агресивно невежество.)

   И най-интересното е, че винаги такива глупости се изливат в агресивен или надменно поучителен тон. Християнинът се въздържа да проповядва истинността на своята вяра пред неверниците, според думите на Христос: „Не хвърляйте бисерите си пред свинете“. Той се старае да изтъква добрите културни, социални и цивилизационни плодове на вярата си. Докато атеистичният талибан непременно започва директно с агресивни и невежествени хули към самата вяра в Бога, изобщо към идеалистичния мироглед и към самите вярващи. (За плодовете на СВОЯТА идеология избягва да говори – вероятно много ясно усеща защо.) Такива нападки винаги са гарнирани с куп лъжи, клевети и извъртане на истината (без значение свои или чужди, папагалски заучени).

   Всъщност, не е смешно – тъжно е. Духовното състояние на такива е плачевно, а пропагандата им е смъртно опасна за обществото – плодовете й са доказано отровни и вредни.

   Подобни промити мозъци позорят и компрометират лявата идея, защото с такива е пълно и сред комунистите. Преди години всички комунисти бяха длъжни да бъдат материалисти и атеистични талибани. Аз бих ги посъветвал да се запитат – откъде идва при тях това яростно богоборство, защо? Кой го е внедрил в комунистическата идеология, кога и с каква цел? Как би изглеждал комунизмът БЕЗ своя „плъг-ин“ – фанатичния материализъм?… Хайде, замислете се малко – това определено ще ви обогати!

   Днес хората са по-информирани. Но и до днес повечето левичари робуват на старите клишета, които ги дърпат към дъното. Съзнателно или не, богоборците служат на юдео-масонската мафия, на деспотичната класа и на глобалистите – новите фашисти, строителите на „Новия световен ред“. (Именно последните днес се стремят да унищожат християнството.) Но защо правят това, което и старите комунисти преди одобряваха и правеха? Как може тогава да са класови врагове? Би трябвало да са съюзници! Щом по тази тема някой си е „плюл в устата“ с тираните, няма как да бъде левичар – тоест, човек, истински милеещ за народа. Странно, какво завидно свръх-идеологическо и ценностно единомислие между старата фанатична комунистическа догма и новите идеологии, срещу които комунистите твърдят, че се борят! Именно талибанският атеизъм превърна комунистическата идея в тирания и мракобесие, които компрометираха социалистическата система и по-късно доведоха до нейния провал.

   Всъщност, изборът „за или против“ Христос е фундаментален въпрос на цивилизационен избор и на система от ценности. ТОЗИ въпрос е в основата на всички идеологии. Отношението към Христос е Идеологията на идеологиите. А няма идеи без последствия.

   Всеки плюещ по християнството и хулещ Христос всъщност хули цивилизационните ценности на хуманизма. Колкото и да е странно за неграмотните и слабо-интелигентните, християнството лежи в основата на тези ценности. Колкото и да отрича родителите си едно дете и даже да се бори с тях, даже и да ги убие – то винаги ще си остане тяхно чедо. Същият е случаят и с хуманизма. Но както Крилов разказва в баснята си: прасето, което изравя корените на дъба и така го убива, не знае, че именно дъбът дава жълъдите, които то търси по земята. Ако можеше да вдигне поглед нагоре, можеше да забележи този факт, да го разбере, да си коригира поведението… Но проблемите са два: а) забитата му в калта глава и б) ниският му интелект.

   Впрочем, може би бащите на такива са били с промита от атеистичната пропаганда мозъци, а днес те самите са с мозъци промити от пропагандата на соросоидните НПО-та? Или може би, тук става въпрос за едно съзнателно защитаване на Злото – веруюто на юдеомасонството и на глобалната империалистическа тирания? Тогава съм спокоен – такива люде НЕИЗБЕЖНО ще си платят, понеже накрая гарантирано ще се срещнат със своя Враг.

 3. Библията не е за всеки глупак, който просто може да чете!Изфабрикувана е единствено тази плиткоумна глупост! ХРИСТЯНСТВОТО НИКОГА НЕ Е БИЛА РЕЛИГИЯ НА РОБИ, А НА СВОБОДНИ да не говорим, че тя е много по древна от всяка друга и е не просто религия!!! Това доказва още веднъж, че войната за ресурсите е само следствие на ВОЙНАТА ЗА ДУШИТЕ!!!

 4. Юдаизмът е единствената световна религия, която проподва, че Смъртта е Краят. Всички останали коментари просто стават излишни!

 5. Юдаизмът е единствената религия, която проповядва: Смъртта е краят! Всички останали коментари са излишни!

 6. Една изфабрикувана ЛИЧНОСТ, с която ВОЮВАТ царе, диктатори, империи ВЕЧЕ две хиляди години. И още не могат да Я надвият.
  Да не пропускаме факта, че не само роби, но и царе, учени, философи, писатели, композитори, художници, поети, пълководци, революционери свободно, смислено и целеустремено са доказвали принадлежността и преклонението си пред тази ЛИЧНОСТ като пред НАЙ-ВИСШ СУВЕРЕН на Вселената.

 7. Джозеф Етвил е очевидно поредният слуга на юдео-масонската мафия. Никога няма да свършат юдейските опити да изрежат Христос от историята. Имало ги е такива, и пак ще ги има. Юдеите никога няма да се откажат. Те твърдят, че уж ислямът им е основният враг. Но истината е, че всички „гои“ са им врагове, а от тях най-много – християните. Никой друг не ги е изобличавал така жестоко и правдиво, както Христос. Затова никога няма да Му го простят. И затова плащат на такива псевдо-учени да драскат измишльотини. Ако проследим пътя на парите, които е получил драги ми г-н Етвил като хонорар чак до техния първоизточник – сигурен съм, че картинката ще бъде много интересна. Поръчителят би лъснал гол като м… з…. Защото парите винаги говорят истината. Затова и движението им така старателно се крие…

  А ние пък, които не вярваме, че този, видимият свят е единствената реалност и се надяваме на Христос, не се безпокоим особено. Ако Христос никога не е съществувал, както твърдят продажните драскачи, трябваше силно да се тревожим. Защото борбата с юдео-масоните е много тежка – те са способни да унищожат човечеството и ако не успеят да го поробят, наистина ще го направят. Но те лъжат – Христос е живял в света, и досега живее на небето редом с Бога Отца. И неизбежно ще дойде отново в света. Така, че ние не сме сами, Той винаги бди над нас. Казал ни е: „И ето, Аз съм с вас през всички дни до свършека на света.“ И също така: „В мир ви оставям, моя мир ви давам. Да не се смущава сърцето ви, нито да се плаши.“ Така, че имаме една лоша вест за такива юдео-масонски, анти-християнски драскачи, лъжци и богоборци. Няма да успеете – ялови са ви напъните!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s