Президентът сезира Конституционния съд по проблема „Пеевски“

delian_peevskiРосен Плевнелиев има немерение да сезира другата седмица Конституционния съд по казуса „Пеевски“, информира „Дневник“, позовавайки се на неизвестен източник от „Дондуков“2.

Припомняме, че преди седмица Реформаторският блок внесе при президента предложение за ново сезиране на съда с настояване да бъде обявено за противоконституционно оставането на Пеевски в Народното събрание. Десните от Реформаторския блок смятат, че народното събрание няма правомощията да отмени решението си, с което е назначен за шеф на държавна институция Пеевски, при това с мандат и специално посочени основания за предсрочно прекратяване на мандата му.

Изводът е, че няма прекратяване на мандата му като председател на ДАНС и Пеевски продължава да бъде „висящ“, смятат десните от Реформаторския блок. Блокаджиите са на мнение, че когато Пеевски реши, че не иска да е председател на ДАНС, парламентът отмени собственото си решение. Тъкмо това оспорват десните реформатори. Те смятат, че на 8 октомври съдът не е взел отношение към въпроса, зададен от ГЕРБ, дали Делян Пеевски е в несъвместимост.

Ако съдът реши, че народното събрание не може да отменя решенията си, ще се случи следната случка: Пеевски ще остане председател на ДАНС. За да не стане това факт, Пеевски трябва да подаде оставка, а това значи, че не може да се върне в парламента.

Един отговор на “Президентът сезира Конституционния съд по проблема „Пеевски“

  1. Плевнелиев – туркофил, българомразец, брюкселска и вашингтонска подлога, олигарх, лъжец, мошеник, и даже престъпник! И да не забравя – некадърен смешник, който даже не може да каже предварително написаните му речи без да се оплете и без да издрънка някой идиотизъм. Президент-нищожество, президент-палячо, предател и позор за България. „Президент“ в кавички.

    О, каква изненада, че е сезирал КС! Не му отделяйте внимание на този парцал, а просто се подписвайте в петиции, за да бъде изхвърлен от президентството, където не му е мястото, понеже ни предава и ни позори.

    А за Пеевски – да, той е една отвратителна личност, един крайно вреден политически и икономически субект. Той също е позор за България. Но това е отделен въпрос. С неговия казус днес злоупотребяват именно хората, които го създадоха. Преди Пеевски им беше нужен, за да ги обслужва, а сега – за да има по кого да плюят и за да имат соросоидите повод за герберастките си протести.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s