Богомил Бонев: Новоизлюпените „революционери“ в СУ – реставраторска буря в чаша вода

42092-2__377Бившият вътрешен министър Богомил Бонев нападна остро студентите, които окупираха Софийския университет „Свети Климент Охридски“

„Опитите на новоизлюпените революционери, които си мислят, че като окупират в петък вечер празен университет веднага ще хванат машината на времето и ще се пренесат в Сорбоната от 1968-а, или по време на Френската революция, или, в краен случай, в зимата на 1997-а са нищо повече от протест в шкафче номер 18“, написа Бонев на личната си страница във фейсбук.

Протестите на студентите продължават и в момента. Окупантите са категорчни, че ще блокират занаятитята на колегите си поне до понеделник.

Един отговор на “Богомил Бонев: Новоизлюпените „революционери“ в СУ – реставраторска буря в чаша вода

 1. Както винаги, тук става въпрос за една купчинка жалки комплексирани пубертетски недораслеци (недораслеци и в духовно, и в морално, и в интелектуално отношение), изманипулирани във Фейсбоклук и употребени като най-долен консуматив от кръга “Капитал”. (Какво уместно и “красиво” име, нали?)

  И както обикновено, силите, които ни ги пробутват тези “прогресивни млади хора”, отново ги представят като хора много “красиви, морални и интелигентни”. Поне такива оди и дитирамби за пореден път им спретнаха тази сутрин (29.10.2013) в анти-българското соросоидно предаване на “Хоризонт” – “Преди всички”. Където и водещата, и интервюираната зам.ректорка в захлас, една през друга ги хвалеха и подкрепяха.
  … … …
  Но това е разбираемо. Ако в неолибералното соросоидно предаване “Преди всички” ти кажат нещо – каквото и да е! – трябва автоматично да го приемаш на нож. Ех, поне веднъж да бяха взели там водещите някаква разумна, патриотична позиция! Но не – о, не! Къде ти! Там цари такава тотална полит-пропаганда, каквато не помня да е имало на времето даже в “Гласът на Америка” или по “Свободна Европа”… Всички техни интервюирани се подбират по критериите “Соросоидност (НПО)”, “Евроатлантичност”, “Евросъюзно и Вашингтонско подлизурство”, “Неолиберализъм”, “Русофобия”, “Мултикултурна толерантност” и всяка друга подобна форма на агресивен Антибългаризъм. Като тезата винаги се разнищва от водещата най-подробно, с накъртваща сладост, до пълна мозъчна ферментация… Ако за цвят е допуснат някой “опонент” – той се прекъсва, скача му се в думите, спорят с него, задават му се манипулативно-провокационни въпроси с подвеждащи тези, говорят му с враждебен и ироничен тон… Полит-пропагандата, пристрастността, психо-манипулацията са колкото явни, толкова и грозни. А виж, с “техните” (соросоидите) там винаги разговарят с усмивка и сладичък мазен тон, дават им време, задават удобни въпроси, да-дакат им послушно…
  Е, това си има и плюсове. Щом предавания като “Преди всички” и “Нещо повече” явно служат за неолиберална анти-българска политическа пропаганда (соросоидна, вашингтонска, брюкселска..,) очевидно те са прекрасен индикатор за НЕистината. Като такъв и трябва да се възприемат. Но жалко, че след хилядите мозъчни клизми на “Хоризонт”, вече съвсем малко са останали хората с някаква, каквато и да било, макар и минимална способност за критично мислене.
  … … …

  Всъщност въпросните пишлеменца (студенти) са едни глупави и незрели манипулируеми хаховци, без гръбнак, без ясни и стабилни политически убеждения, без грам житейски опит – абсолютно жалка картинка! Слабо е да кажа, че ми внушават… “силно неуважение”. Много меко би било. И тази шепа нещастни недораслеци разиграват като маймуни цялото студентство на София! Колко типично за кръга “типинг пойнт” и за соросоидните НПО-та! Те не се посвениха в своите “протести” да използват за политическа пропаганда даже невръстни деца, та камо ли сега едни сополиви глупчовци-студенти… Дето хем уж били “зрели хора” (според зам-ректорката им), хем били “деца” (според водещата на “Преди всички”)… А всъщност не са нито едното, нито другото, ако питате мене.
  Та, който още не е разбрал що за вонлива долна провокация е в ход, препоръчвам му да си ампутира атрофиралия мозък и да използва черепната си кутия за нещо по-полезно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s