Германия ще гони американските дипломати, подслушват

46545646854В интервю за телевизия n24 шефът на МВнР на Германия Ханс-Петер Фридрих заяви, че държавата има право да изгони от страната сътрудниците на американското посолство. Именно дипломатите, работещи в Берлин, според средствата за масова информация, вероятно имат общо с подслушването на личния мобилен телефон на канцлера на Германия Ангела Меркел.

„Този, който послушва мобилните и стационарните телефони в страната ни, нарушава закона. И това се отнася до всеки, германец или чужденец. Дипломатите – ако виновните имат дипломатически статус, разбира се, са в особена позиция. Но те могат да бъдат изгонени от страната“, – заяви Ханс-Петер Фридрих.

Ръководителят на МВнР заяви още, че по време на преговорите за създаването на новата управляваща коалиция в Германия ще се обсъждат цяла поредица от мерки за повишаване сигурността на личните данни на гражданите. Той поясни, че става дума за засилване мерките за безопасност в правителствения квартал в Берлин, а също и за промяна на маршрутите на каналите за връза, „за да могат провеждащите се разговори в Европа да си остават в Европа“.

По-рано средствата за масова информация съобщиха, че Агенцията за национална сигурност на САЩ е подслушвала телефона на Ангела Меркел. Президентът на САЩ Барак Обама увери канцлера на Германия, че не е знаел нищо за подслушването на личния й мобилен телефон.

Според данните, предоставени от бившия сътрудник на ЦРУ Едуард Сноудън, американските специални служби са подслушвали телефонните разговори на правителствата на Германия от 2002 г. В документа, предаден на Der Spiegel, се казва, че АНС „има нерегистриран официално шпионски отдел“, който е фукционирал към посолството на САЩ в Берлин. Оттам сътрудниците на АНС и ЦРУ са прихващали телефонните преговори на немските чиновници.

След публикациите, министърът на външните работи на Герамния Гидо Вестервеле привика американския посланик на разговор. Политолозите отбелязаха, че след като дипломатът от САЩ е бил привикан лично от министъра на външните работи, то могат да се очакват сериозни последствия в отношенията между двете държави.

11 отговора на “Германия ще гони американските дипломати, подслушват

 1. германия може да ги изгони ако иска, въпросът е аз как да ги изгоня като не мога???

  • Ами много просто – първо изгонете слугите им!

   Всъщност, няма значение можете или не можете да ги изгоните. Не си налагайте автоцензура и самоограничения – точно това е, което искат гРобалистите. Длъжен сте да опитвате! (Иначе казано – Вие морално сте длъжен да се борите за това, което вярвате, че е добро и правилно. А какво ще излезе, оставете на Бога – да става каквото ще.) Може да говорите, да пишете – статии, коментари, да бъдете активен във Фейсбоклук, където сега промиват мозъците на недораслеците… Можете да помогнете на партия или на движение с пари или с труд. Можете да участвате в протести, стачки и демонстрации или да призовавате към такива. Има милиони начини.
   Само се пазете от „мейнстрийма“ – от голямото течение, по което всички са тръгнали да се носят (или поне на пръв поглед изглежда, че са „всички“). Много внимавайте – КОГО подкрепяте, ЗАЕДНО С КОГО и ЗА КАКВО точно излизате на протест. Бъдете самостоятелно мислещ и активен човек, а не манипулирана овца в нечий чужд сценарий.

 2. Отново написах коментара, не излиза да се чете, изтрих половината и пак не излиза да се чете.
  Защо е така? Това което не е коментара излиза. А коментара не излиза.
  Кой ще ми каже защо е така?

  • И аз много си блъсках главата да разбера какво става. Не, изобщо не става въпрос за някаква цензура. Струва ми се, редакторите даже нямат време да се занимават с такива глупости, или просто нямат желание. Просто явно има включен някакъв автоматичен филтър, който блокира определени коментари. Когато това стане, те могат да бъдат пуснати само след одобрение на редактора. Но редакторът просто не им обръща внимание и затова е безсмислено да чакате одобрение – то никога няма да дойде. А филтърът блокира коментарите, ако съдържат емотикони (разни физиономийки), които се изписват с „две точки-тире-скоба“ или „точка-запетая-тире-скоба“ и т.н. Също, когато в коментара има препратка (хиперлинк). Хиперлинковете филтърът ги познава по това дали някъде в тях се срещат (на латински) комбинациите „хтмл“ или „хтм“, дали има в началото тройно w, или „хттп://“ и т.н. За да публикувате някакъв хиперлинк, той трябва да е от по-модерен сайт, където в кроя на линка никъде няма „хтмл“. И в началото трябва да изтриете „хттп://“ и тройните w-та. Останалото е достатъчно, за да могат хората да използват линка, като си го копират в браузъра и чукнат „ентер“.
   Може да има и някакви други уловки, но засега не съм се сблъсквал с тях.

 3. Защо това което не е коментар излезе да се чете, а коментара ми не излезе.
  Това означава, че някой следи какво пишем и ако не му харесва коментара не го допуска да се чете.

 4. Написах си името, написах си имейла, написах и коментар.
  Защо коментара не излезе да се чете?

 5. И какви са тия простотии че „Обама нищо не знаел“ !? Нали тая информационна агресия идва от САЩ, от техните разузнавателни служби. Това значи че важни решения за действия като това се правят самоволно от някого си там – ами това като че ли вече не е държава.

  • Или Обама в случая лъже, както обикновено – мазен актьор, долен и калпав!… Или не лъже, а наистина цял куп важни неща се случват зад гърба му.

   Всъщност, и едното е възможно, и другото. Обама е марионетка. Истинските управляващи са други, те изобщо не обитават Белия дом. Точно затова Обама е един патологичен лъжец. Може да се вярва на нещо, само ако официално го е отрекъл. А от друга страна, той не знае и за половината от нещата, които в действителност върши „управляваната от него“ държавна машина. Не му и трябва. Има кой да знае. От него се иска да бъде послушен, да се усмихва, да маха с ръка… Да продължава да играе пропагандния си политически театър. Да си чете репликите. Не е сложно. И аз бих се справил – жалко само, че не съм негър и усмивката ми не е толкова зъбата.

 6. Дрън-дрън! Пред Вашингтон немците са като едни беззъби кучета: колкото и да лаят, никога не хапят…

  • Какво е вече Вашингтон бе Митев, това е държава живееща почти изключително на кредит и от ограбване на останалия свят чрез натрапената на света след Втората световна война роля на долара.

   • Абсолютно вярно! Но това не пречи на Вашингтон да държи чатал на врата на Германия – ключовата страна в ЕС. Защо го прави е пределно ясно. А виж, КАК го прави – за това мисля, има много информация в мрежата. Всъщност, правил го е още преди Втората световна война (САЩ – идейна родина на нацизма, финансирането на Хитлер, еврейските щатски капитали и немските индустриалци и т.н. и пр.), и след нея (планът Маршал, НАТО, Световната банка…) и сега – чий проект е еврото, кой е готов моментално да интервенира, ако то се разклати? Кой изобщо стои зад евро-империята ЕС? Отговор: същите гРобалисти, които реално управляват САЩ… Германия е всъщност една окупирана страна. Нейното политическо ръководство е достатъчно умно, за да го разбира и да не „клати лодката“ излишно.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s