По улиците в Техеран разпънаха антиамерикански плакати

71f0d86e1a0510468f5820c05b1d0ceabd723a03Авторите на плакатите се съмняват в искреността на САЩ по време на преговорите за иранската ядрена програма. Общинските власти на града се разпоредиха незабавно да бъдат свалени постерите от улиците.

Както съобщи представител на общината в Техеран, плакатите са били окачени без каквото и да е разрешение. Той отбеляза, че акцията е дело на една от рекламните агенции в страната. Както съобщи AFP, няколко постера все още висят в различни части на града.

На един от плакатите с надпис „Американската честност’ са изобразени представители на САЩ и Иран зад масата на преговорите: американецът стои в сако и вратовръзка, а също във военни панталони и боти. Така авторите на плакатите намекват за двойните стандарти на политиците от Съединените Щати.

Според думите на представителя на рекламната агеница, която окачила постерите, акцията не е никаква заплаха за американо-иранските ядрени преговори.

В края на септември президентът на Иран Хасан Роухани за първи път говори пред Генералната Асамблея на ООН. Той заяви, че правителството му е готово да разсее опасенията на Запада по повод ядрената програма на страната, и обеща по-активно сътрудничество със САЩ. Първата стъпка към сближаване стана 15-минутният телефонен разговор между Роухани и Обама – първият диалог между държавните глави на двете страни за 34 години.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s