Голата истина за Окупаторите

526e3ce4be32c_largeВсе по-грозна става истината за окупацията на Ректората на СУ. Политическото искане за оставка на кабинета „Орешарски“, е подплатено със солидна политически и икономическа подкрепа. Доста от организаторите на окупацията са или финансово зависими или директно са служители на политически лица. Това става ясно от информация публикувана в редица медии и Фейсбук.

Манол Глишев, който е сред лидерите на окупаторите е бил първокурсник в далечната 2005 г. Още след втория семестър обаче станало ясно, че няма да може да продължи в специалността „Архивистика и документалистика“ и след време прекъсва правата си. По-късно продължава образованието си, но опитът му да завърши и до днес е пълен провал. Затова и все още се водел възпитаник на Софийския университет, но само по документи.

30-годишният трубадур на окупацията се оказа и личен служител на Иво Прокопиев. Бунтарят работи в неговата фирма „Аии дата процесинг“ от май тази година, а преди това известно време е бил при другата режисьорка на протестите – Саша Безуханова, която бе шеф в „Хюлет Пакард“.

Олигархът Иво Прокопиев е обвинен в задкулисно режисиране и финансиране на окупацията на Алма матер. Фондацията „14 януари”, на Асен Генов, е финансирана от Прокопиев с почти 120 000 долара. Твърди се, че всички организатори са обвързани с икономическата групировка „Капитал” на Иво Прокопиев и в момента спазват обща политическа линия.

Блогърът Асен Генов, който бе администратор на събитието #ДАНСwithme, е получил и 79 960 долара от Тръста за гражданско общество, САЩ, по проект Отговорни политики, прозрачност и неприкосновеност на личния живот в дигиталната среда, писа в. Репортер.

Сред бенефициентите на тръста е и Българско училище за политика Димитър Паница. То е получило близо 85 000 долара за периода 1 септември 2012 г. до 31 август 2014 г. по проект за онлайн инструменти и обществени дебати за ангажиране на гражданите с националните и европейски избори в България.

24-годишният Христиан Даскалов играе ролята на акупатор като главен секретар на Националното представителство на студентските съвети, но всъщност е работил пряко за президента Росен Плевнелиев. Даскалов е бил назначен в администрацията на държавния глава по проект. Явно целта е била окупатора да получи своята част от финансирането на протестите.

Сред флагманите на бунтарите кандидат-висшисти бившият вицепремиер и настоящ зам.-лидер на ГЕРБ Цветан Цветанов има близък приятел. Докторантът от Историческия факултет на ВУЗ-а Кирил Чуканов е основната връзка между случващото се в 272-а аудитория и партийната политика на ГЕРБ.

Още в първия ден на окупацията лицето на 29-годишния възпитаник на СУ блесна пред телевизионните камери, като прочете декларация за намеренията на двайсетината му колеги да блокират целия учебен процес на университета. Въпреки че Академичният съвет на най-старото висше училище излезе с позиция, че окупацията е крайна мярка и трябва да спре, за да не се рискува цялата учебна година и да не се стопират научните дейности.

Явно не е останало нищо чисто сред студентската окупация. На фона на това не е изненадващо, че все по-малко граждани подкрепят затварянето на СУ.
Източник: LiveNews

Реклама

13 отговора на “Голата истина за Окупаторите

 1. пълен смях… извадете и един документ доказващ тея твърдения!!! те така и едни бюлетини имаше и едно тефтерче – ама и там работата се оказа прах в очите на хората… безсрамни комунисти -една и съща тактика 50 години и пак има хора дето ви се връзват на болшевишките тъпотии

 2. Ако някой се опитва да направи нещо , то веднага става неудобен и му лепват епитети – платен , партиен ,провокатор , хулиган и т.н всеки чака на готово и никой не прави нищо за тази държава защото не смее да си мръдне пръста. Сега някакви жълти хроникьори пишат с цел да привлекат внимание. Какво се пише? ,как се пише? какви аргументи се събират и използват при създаването на хипотеза ? Доколко е достоверна информацията това го пропускаме. Докато не се изкара ясно доказателство тази статия си остава с цел да се бълва помия. Кабинета “Орешарски“ няма ясна програма и не само че няма ясна програма , няма и намерение да състави ясна програма и каквото и да си говорим Герб който “Уж са победители“ а играят на стражари и апаши като го раздават “Опозиционери“ са абсолютно същите. Ден след ден скандали – Образователна реформа нулева , реформа за защита на селското стопанство нулева , Реформи в банковите сектори и намаляване на лихви нулеви. Никаква идея как да се овладее ситуацията с имигрантите и емигрантите. ДПС и Атака вегетират и източват държавата като уж се дискредитира имат най-голям интерес от запазване на статуквото. Защото при нови избори нито една от тези партии крепители на другите две няма да влезне в парламента отново. Ако имат малко интелект тези хора е най-добре да не се показват много много по медиите. Пълен цирк а най-лошото е че няма алтернатива за изготвяне на план за развитие ние живеем ден за ден.

 3. Много ясно, че е истина, ама повечето заблудени деца не вярват да са палтени !

  • Да, има два вида – платени и заблудени. Но на мен и двата не са ми симпатични.

  • Правите ли разлика между „компромат“ и факт?
   Дано поне да сте красив(а), („Джеки“), защото в противен случай за Вас от съчетанието „интелигентни и красиви“ ще отпадне втората част… при което няма да остане нищо.

  • Очаквам цялата истина да е още по-грозна и страшна… и тя неизбежно ще се разкрие един ден. Само се надявам, тогава България все още да съществува.

 4. LiveNews – ??? Пак анонимка! И пак гадно оплюване! Направо воните!

  • Това, че възприемате фактите като „оплюване“ си е лично ваш интелектуален проблем. За съжаление, Вашата агресия го прехвърля върху други, съвсем невинни хора. Които представляват по-голямата част от българския народ.
   Такива като вас и този сайт го бяха нарочили за „анонимен“. Но така е то, невежеството винаги бърза да търси вината у другите, при това по възможно най-агресивния и просташки начин.

   • А не усещате ли агресията в собствените си думи? И кога успяхте да изготвите статистика за настроенията на БЪЛГАРСКИЯ НАРОД?

   • Тук в този форум съм язвителен, но не агресивен. Мога да бъда много груб; ако пожелая, Вашите писания ще избледнеят пред моите… Но твърде много уважавам нивото на този сайт, за да си го позволя. Личи си кой сте Вие, какво е Вашето ниво и колко е Вашето уважение към околните. Но това говори зле само за вас и за позициите ви.

    Статистиката ми я дава това, което виждам с очите си и чувам с ушите си. Излезте от Фейсбоклук, поразходете се из провинцията, пийте една студена вода, освежете си мозъка, та белким в него влезе и нещо друго, по-различно от евр(ей)о-атлантическата пропаганда на радио Хоризонт… Тогава ще видите нещата с моите очи, и вярвайте ми, те ще ви се сторят КОРЕННО различни.

   • Каква амалгама от нашенски провинциален комунизъм, националСОЦИАЛИЗЪМ и конспиративни теории?!!! Комунисти и антисемити от всички страни, обединявайте се!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s