7.5 млн. евро за имението на Атанас Тилев

87Най-скъпото българско имение е собственост на банкера Атанас Тилев, който избяга в чужбина. Недвижимата собственост е на имотния пазар у нас от доста време, но желаещи за закупуването на баровския имот все още няма. Собствеността е разположена в полите на Витоша и е с парк от 8 000 кв.м, с къща с разгърната площ от 1440 кв.м.

Атанас Тилев от години не живее в България и разпродава имуществото си у нас.

tilev-saxa-534x400Брокерите твърдят, че цената е безумна за нивото на България, но собствениците били против свалянето й.
Резиденцията на Тилев е в кв. Драгалевци.
Стресиращата цена е по джоба само на банкери, за които се говори, че получават месечно по около 30 000 лева. Ако човек изтегли кредит, за да стане собственик на имението в Драгалевци, то за целта ще му трябват над 7 млн. евро. Банкови съветници изчислиха, че при 30-годишен срок на заема и минимална лихва на пазара (7.91%), месечната вноска ще бъде в размер на 4 655 евро.

home-tilevАрхитектурни специалисти твърдят, че резиденцията на Атанас Тилев не е никакво строително чудо. Най-доброто нещо в имота бил отлично поддържаният двор, разположен върху 8 декара земя, оформена като минипарк.

-49167Жилищната площ на имението е с размер 1400 кв. метра. Имотът разполага с 4 спални, салон с камина и трапезария за 12 души, зимна градина, пура бар, билярдна маса и винарна. Усещането за аристократизъм било навсякъде из имението, твърдят специалисти.

zx620y348_1066200На фона на резиденцията на Атанас Тилев, не е ясно защо в момента е окупиран Софийският университет.

Реклама

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s