Лукашенко дава 70 000 долара и апартамент за многодетните семейства

767062Президентът на Беларус Александър Лукашенко е утвърдил Програма за стимулиране на раждаемостта в страната. Съгласно Програмата, за първо дете ще се плащат 10 000 долара, а многодетните семейства ще се обезпечават с безплатно жилище.
„Пари ще се намерят, те са някаква глупост. Но ако нямаме достатъчно население – тогава няма защо да говорим за независимост“, – подчертава Лукашенко. По неговите думи, за второ дете семействата ще получават 20 000 долара, а за трето – 40 000. Освен парите многодетните семейства ще получат и жилище. По предварителните сметки за реализацията на този проект ще са необходими над два милиарда долара.
С цел да се противостои на демографския спад в Беларус имат намерение да заплащат всички процедури за ин-витро оплождане. Лукашенко отбелязва, че вече в страната се забелязват добри резултати, вследствие на Програмата и че през 2014 година Беларус ще постигне нулев показател в съотношението раждаемост и смъртност. „Това е победа“ – радва се президентът.
Беларус развива модел на съвременен социализъм, който показва драстични постижения по отношение на безработицата (в Беларус безработица няма), минималния жизнен стандарт (стартовата заплата е 650 долара) и научния прогрес (Беларус е страната с най-голямо производство на трактори и оползотворяване на земеделски земи в света).

Реклама

13 отговора на “Лукашенко дава 70 000 долара и апартамент за многодетните семейства

 1. Пари на глава добитък е авто-гол. Доказано чрез експеримент в БГ, с българските цигани, чиято раждаемост започва да да бъде спонсорирана от Държавата/БКП през 70те години на 20ти век до днес. Без да се усети ще почне да храни цели орди бъдещи джихадисти, които само ще се ч..ат и няма да работят.

 2. Стартова заплата 650 долара ,ама за директори в държавни предприатия и то с големи изключения,а защо не пишат какъв е стандарта на живот…за чифт обувки или някой парцал минимум 50 долара и то без особен избор…за хран.стоки да не говорим!А бюрокрацията им е нещо убийствено….за елементарни неща десетки подписи и подписчета и време …..мнооооого време…Хайде стига сме хвалили чуждото,а да се напънем за нашето!Тя свободата иска бачкане!

 3. edна гаща плява да яде нашето магаре!!
  Няма такиова нещо още повече че детето ми е с двойногражданство просто пропаганда
  а иначе са прекрасен народ …. но такива пари не сме видели и наверно няма и да въведат с тази инфлация и криза тук

  • И много ми е странно .кой има интерес да пише такива Фикции Не статии а фикции подчертавам дебело и редакцията да си провери хубаво източника и да не пише глупости че се излагате

 4. Можем да се поучим от мерките на Лукашенко за справяне с демографския , който в БГ е ударил дъното 1

 5. Откъде е взета информацията за стартова заплата от 650 долара? Защото според моите информационни източници минималната заплата там е 1 395 000 белоруски рубли, което е приблизително 146$ – 4.5 пъти по-ниска сума от посочената в статията.

  • Знам хора, които са били в Беларус. Разказвали са ми какво са видели там. Едва ли ме лъжат. Но ако разказите им са верни, – то всичко, което чуваме за там са само едни жалки, полу-членоразделни, пропагандни лъжи. Всъщност, у нас предимно се мълчи за Беларус. Съвсем естествено. Защото ако трябва да се разкаже подробно за плюсовете и минусите, на хората ще им увиснат ченетата. Плюсовете са изненадващо, потресаващо много. Не знам кой къде седи с празен стомах, но това определено не е в Беларус. Тук са гладните кучета, в България. Всъщност, те и кучета не са, а по-скоро, едни жалки подли помияри.

   • То и за Севрна Корея пропагандата е една, но хора били там разказват съвсем различни неща…

 6. Де факто Лукашенко е националсоциалист, а националсоциализмът винаги дава положителни социално-икономически резултати.

  • Я развийте тази теза малко повече? В какъв смисъл „национал-социалист“? Как го виждате Вие национал-социализма и каква цялостна оценка му давате (не само в социално и икономическо отношение): положителна или отрицателна? И много ще се радвам, ако споделите, защо смятате така?

 7. а защо това да не стане и при нас, ама то по лесно да борим демогравската криза като си внасяме цигани отвън, защото те по лесно се контролират и управляват! нито управляващата каста, нито американо-изрелско-турските им господари имат интерес на тая територия да живеят бели образовани и мислещи хора! на тях им трябва лесно управляем необразован и немислещ електорат!

  • Да, Соломон Паси намери решение на нашата демографска криза! Препоръча ни публично да си внасяме арабски „активи“. Те били едно много ценно „съкровище“ за България. Те щели да ни оправят демографията и да решат проблема ни с работната ръка. Затова трябвало да се радваме, че идват и да се стремим да ги привличаме колкото се може повече! Щатската агентка КриСталинка Георгиева се скъса да вие откъм Брюксел на същата нота, – как трябвало по-скоро да ги „интегрираме“ арабите в нашето общество. А Цветлин Йовчев с бесния ентусиазъм на прегладнял паразит се зае да свърши тази черна работа – посреща и кани в България всеки, де що има опушен тен и е решил да се поразходи през границата.

   А пък това, дето го прави Лукашенко, вероятно онези мили „родолюбци“ биха го нарекли „национален шовинизъм“, реакционизъм, нацизъм, и каквато още друга гадост ви дойде на акъла. Лошо и неправилно постъпва – вай-вай!, как може той така, да се грижи за своя народ да не изчезва! Защо не е един правилен еврейоатлантически интернационалист, загрижен за глобалната съдба на целокупното човечество?… И в това число, естествено – за „бедните, нещастни, онеправдани, пострадали, измъчени и гладни араби“, които „също са хора“ и също искат да „живеят добре“?… Защо не иска да си подобри генофонда на нацията и да интегрира арабите в белоруското общество? Колко по-лесно и по-бързо би било, нали?…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s