Млад, зъл, ляв

00431215Да бъдеш ляв днес в България е правилно.

Да бъдеш ляв днес е модерно.

Да си ляв, това означа да си свободен, смел, талантлив, открит, самоуверен.

Да си ляв – това е поезия, това е младост.

Време е истинските леви да кажат думата си!

От левите се страхуват и полицията, и всички министър-председатели, и цялата олигархия вкупом…

Дали искаме да се върне 1917 година?

Днес ги няма Маяковски, Вапцаров и Смирненски, за да ни подскажат отговора.

Ще трябва да го открием сами.

Истината е, че в България има хора, които вече искат 1917-та.

Новата 197-та,  на XXI век.

Да, новата 1917-та ще я има!

Това, че в столичните модни заведения, на изложбите и в театрите, в социалните мрежи, из красивите списания и радиостанции върви балът на феновете на капитализма, за които да си „ляв“ означава да си „малгинал“, „лузър“ и „неграмотник“ – е признак на очевидно неработещия мозък на най-новата българска интелигенция, на „креативната“ класа.

Странното е, че много от същите тези гореспоменати също не обичат властта като цяло, но го правят, защото това е модерно. Още по-странното е, обаче, че „креативите“, „умните и красивите“ мислят точно така, както мисли влостта. Която и да е тя хе-хе 🙂

В същото време в света се случва нещо невиждано доскоро – светът олевява. Европа, която винаги цитира нашата интелигенция се радикализира. Но и е опечалена, забележете, че си няма силни и зли „леви“ партии.

В Европа се подготвя бунт. И там това не се крие.

На фона на италианската, френската или египетската младеж българската изглежда ленива, като мекотело, плуващо по течението…Ех, …

Защо?
Защото нашата младеж вече е научена, че трябва да се държи цивилизовано.

Апропо, това с протестърските студентски прояви го изключвам напълно, понеже това НЕ Е българската младеж – това бяха и са нагло инициирани и подклаждани недоносени псевдобунтове от част от бг олигархията.

Но да продължим по темата.

Говорихме за протестите и левите. Не може, братчета, да си мислите, че ще протестирате и този ви протест да бъде „цивилизован“.

Ако протестът ти е цивилизован, то това НЕ Е никакъв протест.

Ако имаш мерак да си направиш цивилизован протест, от него няма да има нито грам файда, както казват в южната ни съседка. Ако ще се правиш на интересен с цивилизован протест, по-добре си направи бал с маски и се чекни, ако щеш, цяла година на жълтите павета. Но си признай, че правиш бал с маски, а не протест. Да не ставаш за срам, де…

Вижте, уважаеми, ако ще сте леви, то ще трябва да се стремите да влезете в Парламента! Иначе що да търчим по улиците като идиоти, м?! Ако искате да промените тази държава, то трябва да влезете в управлението! Иначе няма как да управлявате?!  Ако ще крещите по улиците, пък ще оставяте някои други да ви управляват, по-добре си стойте по къщите и псувайте!

Но пак се отклоних от темата…

Говорих за „цивилизования“ протест и за нуждата от бал с маски, ако се каниш да правиш „цивилизован“ протест.

Обикновено против левите радикали са т.нар. привърженици на Еволюционния път за промяна и развитие на обществото.

Вижте сега, еволюционери,по-добре не ни се пречкайте!

Еволюирайте си колкото искате още 105 милиона години, имате време! Действайте!

Но дотогава – отстъпете крачка назад и не пречете на тези, които вече се смятат за еволюирали!

Но да кажа нещо и за тези „еволюционери“, а?

Всички те са добре изглеждащи, но откакто се сблъсках за първи път с този рядък доскоро човешки подвид хе-хе :), все ми приличат на силиконови пенсионери, макар голяма част от тях да са млади. Дори си правя весело и си представям, че еволюционерите се опитват да качат на силиконовите си крака „революционерите“ и се опитват да ги люлеят там. Само че има опасност тези крака всеки момент да се счупят, но това е друг въпрос…Все ми се ще в такива мигове да попитам: Откъде е това скърцане? Опаа, май кракът ти се счупи, еволюцио хе-хе 🙂

А, хоп, и окото му падна…

Мдаа, политическата мода днес в България се определя от хора, които се обличат в скъпи бутици, но под лъскавите им дрехи за хилядарки е секънд-хенд.

Често това са позастарели или направо остарели реститути и десни неосъществени или политически завяхнали функционери.

Те ни казват, че не бива да се връщаме към социализма, защото вече сме го били минали това чудо.

На тези вехти китки искам да им кажа: „Дядка, аз пораснах, искам да се влюбя!“.
А той ми отговаря: „Не бива, това вече го видяхме. Влюби се в мен!“

– Не, мерси. Ако нещо ти, дядка, си минал, то върви си по пътя, а не ми се пречкай и мотай из краката, че без да искам ще те стъпча.Направо вече ни наръфа мозъка с твоите мрънканици, които крещиш почти денонощно по националните медии. Даа, всички вече разбрахме, че се смяташ за красив и умен, че се смяташ за креативата класа, че живееш по своите си правила – стандартизирано и подло. Ми, какво, не се оправдавай – ти си постоянно подъл, дядка! Подъл беше, когато беше член на БКП, защото не вярваше в идеите на БКП. Подъл си и сега, през XXI век, когато се превъртя поне 100 пъти в кръста, за да оцелееш ти и родата ти…Всички разбрахме и друго – че си уж толерантен и политкоректен. Но твоята толерантност, деден дядка, е блъф. Сега ще ти кажа защо смятам, че си двойно подъл тип – защото ти, дясно реститутско чедо, си неолиберал. А световната неолиберална каста изнасили Африка, Азия, България, Латинска Америка… – и при това постоянно нарича себе си толерантна.

Бълвоч и фарисейство!

Ако някой е толерантен в този скапан капиталистически свят, то това са левите. Защото Левите защитават народа си. Либералът защитава собствения си търбух. Усещате ли разликата?

Да, на либерализмът му се получиха нещата в около 15 държави, но претърпя крах в около 150. И започни да се вглеждаш вече в тези уж несъществени детайли. 15 срещу 150, м?!

На всичкото отгоре сега и в тези 15 държави има огромни проблеми, но българският бесен десен продължава да си маже филията всяка сутрин с либерализъм, да си я яде – като вата, посипана с пудра захар.

Не съм пророчица, но съвсем скоро ще олевеят и тези държави, от които никой няма да очаква това.

И из Европа, и из Америка шества един недостатък – техните „леви“ (които по същество са социал-демократи там) често претендират да са в управлението: те говорят за работа, за заплати, за социална защита. Но искат да живеят В либералния ред…

Е, питам аз и отговор не искам – как ще живееш в либералния ред и ще очакваш, че ще бъдеш защитен „от ляво“, ако ти, който уж се смяташ за ляв си социал-демократ и си се прегърнал с капитализма?! Кой ще те защити „от ляво“? Ето тук е разковничето на безполезността на социал-демокрацията – тя очаква, тя се нуждае неистиво от някаква друга, от някаква истинска лява защита. А сега е време да кажем кой е по-наляво от социал-демокрацията. Е, това го знаете, ама аз да си кажа – комунистите, пиленца. Други няма. Комунистите.

Да, вече откраднаха всичко. Окрадените нахълтаха в Европа. Европа изпищя. И ще пищи още.

Май шансове повече няма никакви.

Е, щом всички смятат, че шансове вече няма, защо постоянно се правите, че липсваме, че не ни виждате, нас, радикалните леви, м?!

Защо не допуснете, че може би точно ние, автентичните и радикално левите ще успеем?

Ако разбием собствената си клетка, ако се радикализираме така, както повелява идеята за истинска Революция, със сигурност ще успеем.

И такааа, приятелю,

Когато те попитат какви са убежденията ти, отговори смело „Да, аз съм с леви политически убеждения!“

Та това, май френд, звучи като удар с шайба по канчето хе-хе 🙂

Ляв български радикал – та това съвсем скоро ще е отлична самопрезентация.

Да си ляв, да си зъл, да си неполиткоректен, да искаш новата 17-та на XXI век, да си фен на Вапцаров и Смирненски, та това е едно голямо ДА, приятелю.

Такива като теб се изкачват по върховете, усмихват се с гигантската усмивка на жадуващия свободата човек, летят до северния полюс в сънищата си, не просто ползват информация, а създават информация…

Креативните умни и красиви си висят по ресторантите, нагло лапат западни субсидии, клечат се по цици и без цици по софийските улици, но постоянно правят една и съща грешка – лансират хора, на които на челото им е написано „чистокръвен и патентован лъжлив козел“.

Ние вече видяхме „младите“ десни соросоиди – толкова плоско представление, пийпъл, че чак жалко. Мерси сме от подобни харета и кришнета.

И кой каза, че ние вече сме били в социализма? Та ние още не сме го започвали, пичове.

А искаме да опитаме.

В противен случай – защо ни е тази младост, тази мускули, тази страст?!

Да си ляв – та това е красота. Това е музика, това е танц. Това е свежа кръв. Това е румба, реге, ръченица…

Това е Че Гевара, това е Боб Марли, това е Марадона, това е Лионел Меси, това е Антонио Бандерас, Ив Монтан, Шон Пен, Майкъл Мур…

Сега се сетих още нещо, което направо ме хвърля в тъча: представям си как ляв, млад и страстен човек влиза в хотелската стая на либерал. Това е нещо като младеж да легне в леглото на дърт, развратен, венозно-варикозен, с увиснали меса десен кретен.

Онзи с месата мирише на скъп парфюм, предлага ти коняк в красива кристална чаша, той е във фрак, усмихнат и снизходителен е.

Но ако свали фрака, ще се размирише.

Не влизай там, където ежедневно те примамва дясната пропаганда, човече! Там всичко е вкиснато! Там е нагъчкана всякаква фалшива, лицемерна и продажна сган. Нима точно те ще ти дават тон в живота?!

Тяхната цивилизация не е твоята цивилизация.

Нима можеш дълго да останеш във вкисналите им апартаменти и да слушаш самодоволната им проповед за промяна чрез Еволюция?!

Да вървят по дяволите и майната им!

Човече, огледай се в огледалото. Сега!

Та бъдещата цивилизация това си ти!

Венсеремос, пийпъл!

Движение „Че Гевара“

Автор: Петя Паликрушева

5 отговора на “Млад, зъл, ляв

  1. Не мога да се съглася, че Че Гевара е бил зъл. Бил е много добър човек. От любов към хората е бил това, което е бил. Гневен? Това вече е нещо друго. Убедена съм, че и Волен Сидеров също е добър чочовек
    ссъщосъщо е добър човек

    • „Зъл“ е само художествена хипербола. Прав(а) сте, явно става въпрос не за „зъл“, а за „гневен“. А ние имаме право да бъдем гневни, и още как!

  2. На сайта на комунистите „Съюз на комунистите в България и Движение „Че Гевара“ често има такива глупости и дивотии, че направо ме е срам да ги чета. Някаква комунистическа талибанщина, и при това – колкото и да е изумително – в тон с най-модерните глобалистични тенденции на капитализма… Много интересни идейни кръстоски се наблюдават там. Петя трябва да е с доста промит мозък, ако ги споделя. Защото явно и там участва, но тук, на този сайт, пуска съвсем нормални неща. Може би просто преценява кое е абсолютно неприемливо за „общата“ аудитория? Или все пак, наистина не споделя всички безумия, които се срещат на сайта на СКБ? Или пък, „Че Гевара“ наистина е друга комунистическа формация – истинска, нормална… Радикална, но не дотам фанатична и безумна (и даже лицемерна) като другите? Поне такъв имидж има засега… С това доста ми харесва, но дано да не се лъжа. (Или да ме лъжат….)

  3. Петя е член на движение „Че Гевара“, доколкото знам .. и е журналистка …

  4. Вече си мислех,че тези трепети са чужди на нашата младеж…Ами,преди да сте „зли“/дори и в добрия смисъл/,трябва да „влезете“ в някакви коловози-направете си организация,партия и…дерзайте,с наличните средства на ХХІ век…Въобще,думата „зли“ не е много на място,може би „нахъсани“,“упорити“..Преди всичко,бъдете честни,за да ви повярват хората,не лъжете..Успех!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s