Здравомислещата Украйна

Украйна 6_nЗдравомислещата Украйна, за която не обичат да споменават, за която забравят всички средства за масова информация, тази Украйна не е зашеметена и опиянена от безумията на евромайданците, пише Иван Журавский от Украйна.

Хиляди жители на Зопорожието излязоха в сряда на митинг в подкрепа на присъединяването на Украйна към Митническия съюз и против подписване на Договора за асоцииране с ЕС. Пак в сряда практически във всички градове в Луганска област излязоха на акции в подкрепа на Митническия съюз, на коит акции се събраха десетки хиляди украинци.

Някои от мероприятията бяха проведени въпреки забраната на местната власт. Така например, на комунистите от Украйна беше отказано провеждането на митинг против „евроинтеграцията“ в самия Луганск. Затова планираният митинг трябаше да бъде преобразуван в „среща на народните депутати с избирателите“. Аналогични акции имаше в Симферопол, Сумах, Харков, Донецк, Чернигов, Херсон и много други градове в Украйна.

В Киев комунистите в сряда атакуваха с мирен протест представителството на ЕС с искане да се прекрати натиска към Украйна. Припомняме, че във вторник посолството на Испания в Киев отказа да приеме делегацията на левите от Украйна, които не скриваха недоволството си от натиска на ЕС към страната.

Украинските телевизионни канали главно излъчват кадри от „евромайданците“ от Киев, Лвов, Западна Украйна и дори някакви подобия на „майданци“ от градовете в Източна Украйна, в чийто мероприятия участваха по  5-6 човека.

Факт е, че многохилядните акции в подкрепа на другия вектор на интеграцията на Украйна „не са забелязвани“ обикновено от местните средства за масова информация.

Един отговор на “Здравомислещата Украйна

  1. Комунистическата партия на Украйна е събрала 3 и половина милиона подписи (при необходими 3 милиона) под искане за провеждане на всенародно допитване за встъпване в Митническия съюз на Русия, Беларус и Казахстан. Но властите не дават ход на референдума. Знаят много добре за какво ще гласува югозападът на Украйна и в края на краищата мнозинството украинци!

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s