Джон Маккейн заплаши властта в Украйна

McCain, John-012309-18421- 0004На официалната си страница в интернет американският сенатор-републиканец призова властта в Украйна да се откаже да използва сила срещу мирните демонстранти в страната.

„Ужасно е, ако властта в Украйна е решила да употреби насилие и всячески да притиска мирните демонстранти на Майдан в Киев. Подобно недопустимо поведение нарушава най-базовите права, особено свободата на словото и свободата за провеждане на събрания, които се полагат на всички хора“, – написа Маккейн в посланието си.

Американският политик добави: „Ако украинското правителство си мисли, че грубата сила и сплашването ще му помогне да се справи с настоящата криза, то то жестоко греши“.

Той също нарече всички представители на опозицията „храбри хора“  и, обръщайки се към тях, заяви, че „те не са сами“, те имат „много приятели по целия свят, които са солидарни с тях“.

„Ние внимателно ще следим борбата на украинците за свобода и справедливост. Ние ще изискаме отговор за всички престъпления, извършени против украинците, които мирно се борят за постигането на основните си човешки права“, – завършва сенаторът.

77-годишният сенатор-републиканец от щата Аризона през 2008 г. изгуби в президентската надпревара от Барак Обама.

Маккейн често споделя мнението си по международните политически събития. В края на септември той изрази недоволството си от резултатите от гласуването в Съвета по безопасност към ООН по отношение на Сирия. Тогава единодушно беше приета резолюция, която фактически помогна да се избегне военен удар срещу страната. Световната общност оцени договорката като огромен пробив.

„Сигурен съм, че бойният дух на Свободната сирийска армия е силно ударен, – заяви Маккейн в интервю за телевизия CBS. – Опозицията се чувства изоставена. И аз съм много разстроен“.

Съвета по безопасност към ООН тогава не запърви път прие задължаващ документ за Сирия, но за първи път официално одобри плана за политическо регулиране на сирийския конфликт, склонявайки опозицията към договорката, която бе постигната през 2012 г. не международната конференция в Женева.

През септември тази година Джон Маккейн, който традиционно критикува Русия, публикува в интернет-портала Правда.ру статия, адресирана към руския народ.

В материала Маккейн оцени негативно работата на президента на Русия Владимир Путин. Според американския сенатор, руската власт „наказва несъгласните и арестува опонентите си“.

„Те манипулират вашите избори. Те контролират вашите средства за масова информация. Те преследват, заплашват и забраняват организации, защитаващи вашето право на самоуправление“, – написа Маккейн.

Коментирайки това послание, руският президент посочи, че сенаторът не е на ТИ с реалността.

„Сенаторът има свое мнение по нещата, но аз мисля, че при него се наблюдава дефицит на информация за Русия, – заяви Путин.

Един отговор на “Джон Маккейн заплаши властта в Украйна

  1. Олигофрен… За него Путин веднъж каза, и това явно е истина – той ли няма точната информация? – че Маккейн бил пленен във виетнамската война от виетконгците и поне две години го държали затворен в някаква яма в земята, с бамбукова решетка отгоре. Там живял той – ял, ходил по нужда, с едни и същи дрехи…

    Намекът беше, че като са го пуснали оттам, естествено, вече не бил съвсем със всичкия си. Станал някакъв откачен истерик-фанатик. Да, такъв си е, реално – психически болен индивид. Но юдеомасоните имат нужда в Сената да има и такива като него. Когато се наложи, го пускат да джафка. Украинците се наакаха от страх, еле пък руснаците… Този ми напомня на Доктор Злобил – един идиот, който ако бъде държан под контрол, може много добре да играе ролята на шут.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s