„Бургаски корабостроителници“ отпътува към небитието

DSCN0004„Бургаски корабостроителници“ АД фалира и спря производство. Всички работници и служители в завода са били уволнени в един и същи ден. Близо 150 души са получили заповеди за съкращение на 6 декември. От тогава заводът не работи. На работа са само двама охранители от външна частна фирма, която има договор да пази базата. Според работниците уволненията са незаконни, тъй като местната инспекция по труда не е била информирана, както изисква законът при масово съкращаване на щата. Работниците твърдят още, че заповедите им за освобождаване са били връчени пред 20-30 въоръжени гардове.

Източник: Actualno.com

Един отговор на “„Бургаски корабостроителници“ отпътува към небитието

  1. Кой каза, че в България нищо не е останало за унищожаване? Оооо, останало е – още има, още… Да не изреждам, сигурно сами се сещате. Политиката на строга държавна „финансова дисциплина“ и изобщо на „слаба държава“ (защото държавата била, видите ли, „лош стопанин“) продължава да дава своите плодове. Държавата не само че не трябвало да участва пряко в икономиката (пази Боже, какъв ужас!), но и не трябвало изобщо да се опитва да я регулира, „за да не й пречи“.

    Дянков прилагаше в България този талибански пазарен фундаментализъм и за това беше обсипан с хвалебствия от международни банки и всякакви „авторитетни анализатори“. В Брюксел го аплодираха за „стабилната макроикономическа рамка“, която осигурил, за разумната му и стабилна финансова политика. А тайно сигурно му се смееха, защото богатите страни поддържаха двойно по-голям бюджетен дефицит…

    Но сега Дянков сега чете лекции по икономика в университетите по света и учи децата как е „правилно“ да се управлява икономиката. А бомбите, които заложи, след него успешно си гърмят… И българите успешно продължават да си мрат – по план.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s