Емир Кустурица: EС не може да даде нищо на Украйна

emir s kitaraВ ексклузивно интервю за програма SophieCo на телевизия RT кинорежисьорът, композитор и писател Емир Кустурица заяви, че, според него, Украйна е необходима на Европа само като пазар за печалба.

Популярният кинематографист смята, че Украйна в момента решава кое е по-изгодно за нея, но тя е необходима на Европа, по-точно на Германия, само като пазар за натрупване на печалба.

„Дайте да оставим идеологическите възгледи. Европа – това е Германия. Цялата власт, репродуктивната способност, и политическата власт се намират в Германия. Всичко ще бъде така, както кажат немците. Не Румъния или Унгария“, – заяви Кустурица.

„Тяхната власт може да се разпространи във всяко ъгълче на земята, където има банки. Ако в страната живеят само 1 млн човека – това вече е пазар“, – смята кинематографистът. Той отбеляза още, че Европа понастоящем не може да даде нищо на Украйна.

Емир Кустурица сподели защо подкрепя президента на Русия Владимир Путин. Според него, руският лидер се старае да не допусне победата над целия свят на онази система, която Кустурица сравнява с епохата на фараоните. Нейният отличителен белег е богатството на 3 % от населението, докато всички останали живеят в бедност.

Кустурица смята, че причините за съществуването на НАТО вече не са актуални. „Знаем, че НАТО, т.е. западният военен съюз, беше създаден за унищожаването на Варшавския договор, но той и до днес продължава съществуването си. С какава цел? За борба с тероризма? Не е много убедително“.

Защо кинорежисьорът не работи вече в Холивуд, бе попитан Кустурица. „Ако бях продължил да работя там, щях да умра!“, – кратко отговори той на въпроса. Според Кустурица, днес там напълно липсва свободата, а Холивуд е изгубил величието си от 50-70-те години.

2 отговора на “Емир Кустурица: EС не може да даде нищо на Украйна

  1. Емир Кустурица отдавна се преименува на Неманя.тъй като се върна към православните си корени!!
    Защо изпускате удобни случаи да противодействате на враждебния и агресивен ислям, бе нещастни драскачи тъпи??!!
    ТОЛКОВА ЛИ СТЕ СЛЕПИ И ГЛУХИ,БЕ??!!!

    • Не се ядосвай Боби, и не очаквай хора с комунистически убеждения да вземат страна по един религиозен въпрос! Да, наистина – по всичко, излизащо от рамките на техните ограничени материалистични представи те са именно слепи и глухи. Просто свикни с тази мисъл! Те са абсолютно неграмотни в духовната област, в областта на идеалното – напълно осакатени, некомпетентни и поради това безпомощни и безплодни. Те са като прасето от баснята на Крилов, което ровело в земята за жълъди и с това повреждало корените на дъба, който ги ражда. Но не му пукало, защото първо било глупаво, и второ защото не можело да си вдигне главата и да погледне нагоре. При цялата ми симпатия към лявата идея, осъждам комунистите в едно – че по отношение на религията са точно същите като „героя“ на Крилов. И всъщност, точно затова те не успяват, провалят се в борбата си, колкото и да са напреднали в нея (а по едно време владееха половината свят!), колкото и да е правилен по принцип стремежът им за социално равенство и солидарност. Провалят се с една съдбовна неизбежност. Толкова по-жалко за тях… И за всички нас, като се замислиш.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Google photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Google. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s