Смърт! Повече смърт!

28e4c3a13f2e569956490fe32a439a71Колумнистка на „Эхо Москвы“, гневно осъждаща управлението на Янукович, поради „кървавата разправа с киевския Майдан“, пише:

87de02b4c32c370fe0807f00c6dc7b64_meet 031„Бих искала за всички, които са се събрали в „Белия дом“ само едно – смърт. Бих съжалявала и съжалявам само за това, че някой би се измъкнал жив от „Белия дом“. За да се справим с тях, необходими са ни само куршуми. Не би ни спряла и многото пролята кръв…
Напълно готова съм за обстоятелството да се оттървем от всеки пети. А за белите ни дрехи винаги можем да кажем, че ще ги дадем на пране. Свежата кръв се изпира добре.

Колкото и да са те, те ще загинат от нашите ръце. Дори се оказва, че аз самата бих могла да убия и след това спокойно да заспя и да ям.
Вече нямаме нищо против щиковете на властта, ограждащи ни от яростта на същите тези 20 процента.

Искаме митингите ни да бъдат смазвани от враговете ни с мощни водомети. Ние ще изтръгнем държавата от ръцете им. За сега получаваме всичко, което сме се разбрали с Мефистофел“.

(Валерия Новодворская, „На той единственной гражданской“, журнал „Огонёк“, № 2-3 1994 г.)

novodvorskaya_est_kirpich_yapfiles.ru

Валерия Новодворская е родена на 17 май 1950 г. в Белоруска ССР, СССР. Тя е руски политически деец, дисидент, правозащитник, независима журналистка, видеоблогър, основател на либералната партия „Демократичен съюз“ , колумнист на «The New Times».

На 16 февруари 2008 г. Новодворска е наградена с Рицарския кръст „Орден на Великия Литовски гняз Гядиминас“, за защита интересите на Литва.

Валерия Новодворска признава, че борбата й за правата на човека в СССР е имала тактически характер, целта на тази борба не са били правата на човека, а ликвидирането на СССР.

„Лично аз се наситих на правата на човека. Някога и ние, и ЦРУ, и САЩ използваха тази идея като щик за унищожаване на комунистическия режим и ликвидирането на СССР. Тази идея направи каквото можа. Стига вече сме лъгали за тези права на човека! Винаги съм смятала, че приличните хора трябва да имат права, а неприличните не трябва да имат. Правото е понятие елитарно. Така че – ти или си твар, или имаш права. Едно от двете“.

Валерия Новодворская се позиционира като либертарианец, нонконформист, индивидуалист, антикомунист и антифашист. Фанатично одобрява капитализма. Придържа се към проамериканската идея, наричайки САЩ „единствената свръхдържава“ и „светлинка на демокрацията“.  Основната цел на партията й „Демократичен съюз“, чийто лидер е самата тя, е пропаганда на дясно-либерални идеи. Валерия Илинична е против СССР и работи за разрушаване на всичко, което е свързано със съветската епоха. Например, тя е за събарянето на Мавзолея на Ленин.

Валерия Новодвоская е за предоставяне независимост на Чечня. По време на конфликта в Южна Осетия  през 2008 г. тя е на страната на Грузия.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s