Ликвидирани са трима терористи в Русия

1387125429_kbrНационалният антитерористичен комитет на Русия съобщи, че в Кабардино-Балкария са унищожени трима терористи, готвещи атентати на Нова година и Рождество. Всички те са били обявени за национално издирване, сред убитите е главатарят на бандитската групировка, се казва в официалния сайт на комитета.

„Целта на бандитите е била дестабилизация на обстановката в републиката, подготвяли со диверсионно-терористични актове по време на новогодишните и рождественските празници“, – се отбелязва в съобщението на Националния антитерористичен комитет на Русия.

По време на издирвателните мероприятия органите на безопасността на Русия са получили информация за местоположението на бандитската групировка – в един от домовете в село Чегем в района Кабардино-Балкария. Контратерористичната операция е започнала в 8:00 часа московско време днес. На предложението да се предадат бандитите отговорил с огън. По време на спецоперацията са били ранени двама служители от спецподразделението, трима терористи са били убити.

1375843340_1-1„Ликвидираните бандити са съпричастни към извършването на редица въоръжени нападения върху сътрудници на правоохранителни органи. На 10 декември от терористите са били убити двама руски офицери“, – се казва в съобщението.

Освен това, тази нощ правоохранителните органи са успели да неутрализират още двама бандити между селата Карланюрт и Петраковское от Хасавюртовския район в Дагестан. Бандитите са убити по време на завързалата се престрелка, възникнала при опита да се направи проверка на автомобил.

Също на територията на Сунженския район в Република Ингушетия е бил открит и унищожен бандитски тайник, в който имало три гранатомета и около три килограма взривно вещество, съобщи ИТАР-ТАСС.

950867_3Припомняме, че вчера и днес във Волгоград се извършиха два терористични акта. В 12.45 ч. на 29 декември на жп гарата бе взривена бомба с мощност около 10 килограма тротилов еквивалент. Взривът избил вратата и прозорците на гарата. Взривната вълна е почувствана на територията на целия площад около гарата. В резултат на взрива до момента са загинали 31 човека, над 40 са ранени. Сред загиналите е старши лейтенант от полицията Дмитрий Маковкин. Според съобщение от МВР, „благодарение на неговите действия са избегнати много по-тежки последствия“.

Следственият комитет съобщава, че вривът е дело на терорист-смъртник. Според информация от Интерфакс, взривената на гарата бомба прилича на взривното устройство от гръмналия автобус през октомври 2013 г.

Още един взрив бе задействан около 8:00 часа сутринта на 30 декември във Волгоград. Бе взривен тролейбус Номер 15, който се намираше в района на Качинския пазар. В резултат на взрива загинаха десетки, над 19 бяха ранени. Една от вероятните версии е за взривно устройство, заложено в тролейбуса.

Един отговор на “Ликвидирани са трима терористи в Русия

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s