Тайният план на Израел за убийството на Кенеди

i7489_w1000_h947Много американци сравняват Кенеди с Барак Обама.

Кенеди отказа да започне война със СССР по време на кубинската криза, въпреки настояванията на генералите.

Обама отклони въоръжения конфликт с Русия по време на кризата в Сирия.

Кенеди започна контакт с Хрушчов, а Обама с Путин.

Кенеди отказа да воюва с Куба и имаше намерение да изведе войските от Виетнам, а Обама изведе войските от Ирак и отказа да воюва в Сирия.

Враговете на Кенеди бяха мафиотите и собствениците на казина. Те искаха от него да завоюва Куба, „казиното на Америка“.

nedybЕдин от най-изявените противници на Обама е крупният хазартен бизнесмен, най-богатият еврейски американски олигарх, Шелдън Аделсън, хвърлил десетки милиони долари срещу Обама и призоваващ за ядрена бомбардировка над Иран.

Както от Кенеди, така и от Обама са недоволни „ястребите“ ционисти. Да си спомним, че на 13 януари 2012 г. главният редактор на еврейския вестник The Atlanta Jewish Times  Андрю Адлер призова израелския премиер Нетаняху да убие президента Обама, за да бъде заето мястото му от приятелски настроения към Израел вице-президент Байдън, който „да помогне на еврейската държава да унищожи враговете си“.

Ционистката следа се забелязва и в дейността на Кенеди. По случай 50-годишнината от убийството му, в 455px-Golda_Meir_03265uИзраел бяха разсекретени държавните отчети на Голда Меир – впоследствие тя става министър-председател на Израел, а по време на убийството е  министър на външните работи. По време на убийството на Кенеди тя е в САЩ. „Ние не скоро, а може би никога няма да разберем тъмните тайни на това убийство“, – пише тя в секретна записка. „Не знам защо хората си мислят, че евреите имат нещо общо с убийството на Кенеди. Усещането за еврейска следа, видимо, е било много силно, защото Хеми Шалев, коментатор на вестник „Гаарец“, си спомня, че евреите тогава са били в пълна паника и са очаквали погром и масови убийства.

Осуалд urУбиецът на Кенеди уж е Ли Харви Осуалд, човек, живял в СССР няколко години. Ветеранът от съветското разузнаване Николай Леонов, който срещнал Осуалд малко преди убийството, не вярва в тази версия: „стана ми ясно, че той беше просто жертва. Никога човек с подобна разбита нервна система, който не можеше да си държи химикалката в ръцете, не може толкова добре пресметнато, хладнокръвно, от голямо разстояние да извърши фаталните изстрели…Пък и в разговора ми с Осуалд, той призна, че нито веднъж не е мислил с лошо за президента или правителството на САЩ“.

Lee-Harvey-Oswald-2710501Два дена след това Осуалд е убит от Джек Руби, така второто убийство покрило с пелена първото. Голда Меир била изненадана от убийството на Осуалд едва ли не повече от убийството на Кенеди. „Как може човек от улицата да влезе в сградата на полицията? Това означава, че тайна организация е убила президента и след това е ликвидирала убиеца. Ужасно е, че евреин е замесен в тази история“.

Джек Руби

Джек Руби

Джек Руби е евреин от Чикаго, фамилията му първоначално е Рубинщайн. Преди броени дни с нас се свърза гръцки журналист, който разказа странна история. Според него, Джек Руби е бил от английското градче Улвърхамптън. Станал моряк, но корабът му потънал около бреговете на Кения през 1939 г. с целия екипаж. Предполага се, че Джек Руби е бил разпознат от близките му след убийството на Осуалд. Имало е телефонен разговор между Джек Руби (от американския затвор) и неговото семейство в Англия. „Не се безпокойте, не тъгувайте за мен, – казал Руби. – След безцелните години аз най-накрая открих своя път“. Според гръка, Руби е бил свързан с кръгове в Англия, които ненавиждали Кенеди.

Така или иначе, Джек Руби бил свързан с определени еврейски кръгове, близки до ционистите, до мафията, до кубинските контрареволюционери и до ЦРУ. Как се създава такова сложно, но единно кълбо от интереси? Евреите играят важна роля в дейността на мафията – доста евреи са наемни убийци и организатори на престъпна дейност, твърдят данните от американската полиция от онова време. Те на драго сърце се раздавали за нелегалните, но печеливши дела от рода на контрабанда на оръжия. Така възникнала връзката между ционистите и мафията. Тогава защо към този съюз се присъединили и кубинските контри? Преди победата на Кастро в Куба съществувал съюз от еврейско-американски мошеници, те притежавали казина и хотели. След победата на социализма в Куба, те изгубили парите си и започнали да подкрепят анти-кастровите нелегални. Така и влезли в тесни връзки с ЦРУ.

lanskyРуби бил приятел на Мейер Ланский (Суховлянский), един от кралете на мафията, който активно се занимавал с контрабанда и доставка на оръжие в Израел, наред с обичайната си бандитска друга работа. Когато много години по-късно ФБР се опитало да арестува Ланский, той избягал в Израел и помолил за гражданство, позовавайки се на своята „помощ за еврейския народ“. Предали го на американците, но той избягал от затвора. Руби бил близък приятел и с друг мафиот, Мики Коен, който също изнасял оръжие за Израел, и дори самият Руби посетил Израел, докато бил на работа при Мики през 1955 г. Ланский и Коен смятали себе си за големи патриоти на Израел.

Мики Коен

Мики Коен

Джек Руби умрял в затвора – той се оплакал, че са му направили „присаждане на ракови клетки“ под формата на ваксинация. Всички му се подигравали за това твърдение – но той наистина умрял от рак на белите дробове и мозъка малко преди да свидетелства в съда.

Кой е поръчал убийството? Трудно е да се каже, но защо евреите се опасяват, че убийството е свързано с тях? Президентът Кенеди е бил против израелската ядрена програма и не е скривал това. Той настоявал израелският премиер Леви Ешкол да отвори ядрения реактор за инспекция. Нито предшествениците на Кенеди, нито последващите президенти на САЩ никога, с нито една дума не са притеснявали Израел по този въпрос, макар Израел да отказал да подпише договора за неразпространение на ядреното оръжие и активно да създавал атомна бомба – т.е. правел това, в което понастоящем обвиняват Иран.

KennedybКенеди бил противник на атомното оръжие въобще, вярвал, че то може да се унищожи, а Израел дръзко развивал ядрената си програма. Без да му пука от никого и нищо. Американският писател Майкъл Колинс Пайпър написа книга, в която развива версията за убийството на Кенеди по поръчка на Израел. Тази версия е потвърдена и от Ван Кревалд, водещ израелски военен историк, по време на посещението му в Москвав преди няколко години. Дария Матина, бивш член на Държавната Дума в Русия и известен блогър, така описва речта на Ван Кревалд в Москва:

„Историята с израелската ядрена програма Ван Кревалд започва от 1964 г., когато по време на управлението на президента на САЩ Джонсън се сключва джентълменско споразумение от рода на, вие си работете бомбата и си мълчете по въпроса, а ние, САЩ, ще се правим, че нищо не знаем. И тук Ван Кревалд, изрича нещо наистина впечатляващо: „Президентът Кенеди не искал Израел да притежава ядрено оръжие и всячески въззпрепятствал това. Но, за щастие на някои, го убили навреме“. Ако сега някой се опитва да докаже, че убийството на Кенеди е инивидуален терористичен акт, към който израелското разузнаване няма нищо общо, ще се разсмея с цяло гърло“, – пише Дария Митина.

BayofPigsНо Кенеди бил противник и на други звена от оста „ционисти-мафия-кубински контри- ЦРУ“. Той бил възмутен от провалилия се десант на контрите в Залива на Свинете в Куба, отказал да даде на десанта въздушна и морска подкрепа, лично заповядал на флота да не се намесва, сменил от поста му организатора на десанта, шефа на ЦРУ Алън Дълес, най-влиятелният човек в Америка. „Искам да разбия ЦРУ на хиляди малки парченца“, – казал Кенеди.

Алън Дълес и Кенеди

Алън Дълес и Кенеди

На мястото на Дълес той поставил човек, който по-рано бил начело на Комисията по атомната енергия и се борил срещу израелската ядрена програма – Джон МакКон. Той пуснал на „Ню Йорк Таймс“ информация за създаването на израелската атомна бомба в Димона още през 1960 г., преди победата на Кенеди на изборите, и продължил борбата си от поста директор на ЦРУ. Скоро след смъртта на Кенеди той подава оставка, защото новият президент Джонсън не одобрявал работата му.

Но шеф на контраразузнаването на ЦРУ си оставал Джеймс Енгълтън, шеф на „израелския отдел на ЦРУ“, тясно свързан с израелското разузнаване. Той се опитвал да изкара виновни за убийството на Кенеди КГБ и кубинците, помогнал да се замотаят следите, водещи към истинските убийци на Кенеди.

01.John-F-KenedyКенеди бил враг на мафията, в това число на нейната еврейско-ционистка част. С борбата с мафията се занимавал брат му, главният прокурор Робърт Кенеди. Кенеди Младши лишил мафиотите от американско гражданство, затварял ги по затворите, ако откривал улики. След убийството на президента, Робърт Кенеди се лишил от подкрепа, на всяка крачка се натъквал на съпротивата на президента Джонсън, скоро подал оставка. Мафията оцеляла.

Президентът Джонсън демонтирал практически всички начинания на Кенеди – той разпалил пламъците на виетнамската война и безрезервно подкрепял Израел.

Понастоящем, когато ционистите и техните нови саудитски съюзници обвиняват Обама за фиаското в Сирия и по отношение на проблема с Иран, темата за безопасността на американския президент отново става актуална. Защото си спомняме историята за съюза между ционистите и техните кубински приятели „контрас“ против президента Джон Ф. Кенеди.

„Светът днес“

Кенеди и Хрушчов

Кенеди и Хрушчов

Един отговор на “Тайният план на Израел за убийството на Кенеди

  1. Ако някой вярва,че 90% от циганите не са лъжци ,използвачи,обирджии и мошеници,тогава и евреите за него са и ще бъдат бизнесмени.Защото те по-нищо не се различават.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s