Фидел Кастро се появи пред публика за първи път от 9 месеца

2272503Независимо от пределната си възраст и непрестанните слухове за лошо самочувствие, 87-годишният Фидел Кастро посети обществено мероприятие. Той участва в откриването на изложба, разположена недалеко от резиденцията му в Хавана.

Кубинският революционер за първи път от дълго време посещава обществено мероприятие. Той участва в откриването на майсторски клас на художника Алексис Лейв („Качо““)  „Лаборатория за изкуствата“, създадена за експериментиране, развитие и разпространение на изкуствата в името на човешкото взаиморазбиране, съобщи вестник Granma.

Появата на Кастро съвпадна с 55-годишнина от влизането на Кастро и поддръжниците му в Хавана. Тогава той начело на въстаниците влиза в града, за да го освободи от местния диктатор Фулхенсио Батиста.

Легендарният кубински политик отдавна не се е появявал пред публика, за последно напомни за себе си през декември миналата година, когато публикува в кубинските средства за масова информация статия. В нея той поздрави Раул Кастро за поведението му по време на срещата с президента на САЩ Барак Обама по време на церемонията около смъртта на екс-президента на ЮАР Нелсън Манела. По време на траурната церемония двамата лидери се ръкуваха.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s