„Че Гевара“ призовава за Народен фронт срещу статуквото, олигархията и монополите

Че Гевара февруарски протести_2nИнициатива Народен фронт 2014

Призив
Българи, вече над 20 години партиите на Статуквото се упражняват за наша сметка, упражняват се върху гърба ни!

Вече над 20 години народът ни изнемогва под бремето на политическите шмекери, които окупираха демокрацията в Родината ни.

Време е народът ни да окаже ефективна съпротива!

Време е да обединим всички обществени сили в името на спасението на България!

Заедно трябва да сътворим общество, с което можем да се гордеем – не общество от хора, от които никой политик не се интересува, не общество, в което има експлоатация, не общество, в което няма социална сигурност, не общество, в което сме нужни на политиците само преди избори…

Време е партиите на Статуквото, които катастрофираха държавата ни да бъдат изпратени в историята.

Време е те да бъдат изметени!

Време е народът ни да се обедини без разлика на политическите ни и идейни различия, без разлика на възраст, образование, пол…

Да се обединим в името на Нова България!

Пропастта между най-бедните и най-богатите в Родината ни никога не е била така голяма, а ламтежът за пари и конкуренцията – никога така поощрявани.

Българи, вече над 20 години управляващите кръгове мислят не за българския народ, а за сметките си в чуждестранните банки.

Е, ние предлагаме обикновените българи, които не сме никакъв фактор, както става ясно от мизерията, в която се пържим всеки ден, да поискаме нещо, което беше редно да поискаме отдавна. А именно: депутатите, чиновниците, политиците на Статуквото, министрите и техните заместници, продажните профсъюзи, олигарсите и монополите, които се гордеят, че уж формират националната икономика, да бъдат лишени от правото да работят за тази държава. Как ще стане това? Много просто, като постигнем националното обединение, което ще ги изкара от петолинието на влиянието в обществото.

Господа управляващи ни по време на демокрацията, изчакахме ви почти мълчаливо над 20 години да сътворите от родината ни Швейцария на Балканите, както обещахте през 1989 г.

Е, не успяхте да изпълните обещанието си.

Нещо повече, превърнахте България в посмешище за света, в най-бедната и нещастната държава в Европа.
И понеже всички ние сме патриоти, а не идиоти, решихме да започнем да третираме всички вас, които уж ни управлявате в името на демокрацията вече над 20 години, та, решихме вече да ви третираме като ВРАГОВЕ НА НАРОДА.

Държавата е в катастрофално състояние, разграбена, обезкостена, проядена от мизерия и корупция.

Народът ни е оглозгал и последните си спестявания, джобовете му са продънени, лампата в тунела вече не свети…

А от другата страна – срещу нас – има едни замазани, костюмирани, дори парфюмирани политически шмекери, които били „гръбнакът” на родната политическа класа.

Е, щом тези галеници на държавна ясла катастрофираха Родината ни, т.е. не блестят с кой знае колко високи знания, умения и навици, угодни на общонародното благо, значи е редно да си ходят.

Редно е срещу пълните им с народна пара куфарчета да се изправи този народ и да им каже: „Вижте какво, байовци, ние ви търпяхме, когато разграбвахте общонародната ни собственост и я превърнахте във вашата лична такава.

Е, направихме се, че спим. Но, по-точно, проспахме времето, когато влачехте народното. Обаче ни писна вече на шортите и крачолите да ви гледаме наглите физиономии, понеже от какъв зор трябва да ви оставяме да се ширите върху и без това тясното ни и твърдо легло?!

Та, вижте какво ще правите, какво ще струвате, но няма какво да шикалкавим – разкарайте се!”

И точно затова предлагаме следното:

Създаваме Народен фронт за спасение на България.

Ето и принципите, около които ви призоваваме за обединение, българи:

– повишаване благосъстояние и доходите на българския народ;

– защита на българската култура, идентичност,природа,икономически интереси и национален суверенитет;

– демократизация на обществения живот в Република България;

– защита на интересите и правата на населението от произвола на бюрокрацията и властта на олигархията и нейните политически партии от прехода след 1989-та година;

– преодоляване на негативните последствия от днешната обществено-икономическа и властова система;
– борба с монополите във всички сфери на националната икономика;

– отстраняване от властта на партиите на прехода след 1989-та година;

– пряка изборност в парламентарна, съдебна и изпълнителна власти;

– развитие на органите за местно самоуправление, преодоляване на бюрократичния характер и икономическите зависимости на властта;

– премахване на медийната цензура и гарантиране свободата на словото в средствата за масова информация;

– изпълване със съдържание конституционните текстове относно правото на труд, здравеопазване и образование;

– законодателно уреждане на неприкосновеността на държавната и обществената собственост.

За постигане на поставените цели организациите-участници в „Народния фронт” ще организират съвместни демонстрации, митинги, конференции, семинари и др. мероприятия

Народният фронт е отворен за всички граждански политически и неполитически организации, с изключение на онези, които след 1989-та година са участвали в управлението на Република България.

Всяка организация-участник поема ангажимента в обществената и политическата си дейност последователно и неотклонно да отстоява целите на споразумението.

Да живее България!

Движение “Че Гевара” – България

За контакти:
0888 26 99 86, 0883 427 318, 0887 421 191

4 отговора на “„Че Гевара“ призовава за Народен фронт срещу статуквото, олигархията и монополите

 1. Май и „Че Гевара“, заедно със СКБ, в края на краищата се очерта като една от партиите на „статуквото“, ако под това плахо наименование се има пред вид капитализма!

 2. То има ли течение? Течението води на някъде. У нас само турболенция. Нашия вихър ни тегли само надолу. Нека новите лидери знаят, че пътя към доброто не е магистрала. Нека знаят, че ситите няма да си признаят, че са взели от хляба на гладните, а гладните винаги ще подозират в измама ситите.

 3. Е и кои сте Вие? Смятате ли, че само лозунгите са достатъчни за да си осигурите подкрепа? А с какви метли ще метете?
  Готов съм да Ви дам подкрепата си, но само лозунги не са ми достатъчни. „Колкото повече знам, толкова повече разбирам колко малко знам.“ Перафразирано от Г.Брадистилов.

  • Ами Георги, смятайте го това за нещо като „сондиране на почвата“… Чегеварците засега наистина нямат нищо друго освен лозунги, 1-2 сайтчета, сигурно и 1-2 групички във Фейсбук… Парите им са малко, членовете им са малко… Спонсори явно не се намират… Но най-големият им проблем е този, че нямат ясна, изчистена доктрина (идеология) и не са добре позиционирани в политическото пространство. Струва ми се, затова не са убедителни и не могат да си намерят нито съюзници, нито преки поддръжници. Понякога даже ми се струва, че сякаш и не искат да ги намерят, въпреки призивите и декларациите.
   Много трудно е да се плува против течението. И освен това, лявото винаги е много сложно да се прокарва. Там има много подводни камъни, а пък те или не ги знаят, или не им пука за тях. Освен това нямат подробна и конкретна програма, не се знае с какви методи ще се борят за постигане на описаните високи цели… Уж твърдят, че са нещо принципно ново, по-различно, по-добро, а това всъщност не си личи. Нямат ярки, силни личности, внушаващи уважение, доверие, или пък просто симпатия, които да им бъдат лица.
   Още са в самото начало. Обаче искат да се опитат хората, пък и защо не? Нека! Идеите винаги имат последствия…

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s