Потоп в Бродуей

indexПробив във водопровода изля тонове вода по улиците на Ню-Йорк, съобщи NBC. Водата потопи част от Пето авеню и 13-та улица. Метрото се движи със значително забавяне.

Тръба с диаметър един метър се пръснала на самото кръстовище на двете улици на 200 метра от Бродуей.

„Улиците вече приличат на реки“, – съобщава телевизията. Много вода е попаднала и в метрото. Това довело да сериозни нарушения в графика на влаковете в районите Манхатън и Куинс.

Влаковете от маршрут D не се движат между спирките Дакалб-Авеню и Хералд-скуеър. Движението по маршрут В между спирките Бедфорд-Парк и Декалб-Авеню също е спряно. Маршрутите и графиците на движение на влаковете М и Q също са променени.

ind00exВодопроводчиците на Ню-Йорк успели да се справят с избилия водопровод едва пет часа след началото на аварията. Водата изчезнала по улиците едва към 15 ч. Сътрудниците от комуналните служби продължават да ликвидарт последиците от потопа, но движението по някои улици на Бродуей все още е спряно.

Според информация от местните власти, за окончателното отстраняване на последствията от аварията ще са необходими няколко дена.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s