Как Станишев предаде Русия?

AlyoshaPlovdiv1 Обръщам се към всички леви хора в България, различни от върхушката в БСП.

Уважаеми леви хора,

Прочетете внимателно това, което се постарах да напиша. То е проява на елементарна логическа мисъл. Елементарна, но логическа. Не ми се сърдете, а помислете трезво. Така, както разсъждават всички леви хора на тази планета!

Посланието ми е само към левите хора. С десните не искам да се занимавам, защото ги смятам за хора различни, замесени от друго тесто. Апропо, аз по природа съм толерантен човек, но в последно време усещам, че губя толерантността си към дясномислещите. Пъкълът, който ни стовари Капитализмът, е нещо повече от врящ катран. Той е хидра, чудовище, звяр, хищник, апокалипсис и коварен тумор – разяжда, изяжда, сдъвква, изсмуква и изплюва живителните сили на всички обикновени хора в този иначе прекрасен наш свят. А десните хора са опиянени от капитализма. Той за тях е “вся и все”, както казват руснаците. Та затова реших да оставя десните да се давят в блатото. Опитвах се дълги години да ги просвещавам, да им привеждам логични доводи за обществените отношения, прибавях факти, документи, снимки…, но те, десните, като че ли бяха нагълтали някакви хипнотизаторни транквиланти и така и не излизаха от унеса си. Е, нали разбирате, че не съм идиотка и търпението ми да ги вкарам в правия път, хе-хе :), свърши. Разбрах, че те просто ще си вървят по своя си път – пътят на прослава на едрия бизнес (който ги ограбва, т.е. експлоатира ги безогледно, но те му ръкопляскат), пътят на мечтата един ден да се събудят милионери, макар такива шансове в живота им да липсват, според всички прогнози на здравата мисъл. Дори ми стана сега жалко за десните, защото по-голямата част от тях в България са бедни като църковни мишки – вече са одрипавели съвсем, останали са и те без зъби, носят скъсани обувки, безработни са или получават толкова, колкото да не пукнат от глад, нещастни са и вероятно бият по тази причина още по-нещастните си жени…, нооооо са твърдо десни и силно и неистово мразят комунистите. Да, бедни, но десни! А това наистина е диагноза, както на всички ни е ясно!

Но да се върна към мисълта си, за левите и отношението им към Русия.

Да, ние, левите хора в България, сме абсолютни и непоправими русофили.

Така сме закърмени, така сме възпитани – да смятаме руския народ за братски, за близък, почти за част от нас. Учили сме, чели сме за подвига на руския народ по време на Освободителната Руско-турска война, по време на Втората световна война… А като прибавим към всичко това и Великата Октомврийска Социалистическа Революция, картинката става така пълна, че свят да ти се завие, ако не станеш заклет русофил. Такива сме ние, левите в България. Вари ни, печи ни – това е, русофили.

Сега ще се опитам да докажа твърдението си, че върхушката в БСП НЕ Е приятел на Русия!

Ще акцентирам само върху един, но много силен факт – НАТО.

Нали не си мислите, че НАТО случайно се появи и заседна в България?! Така, виждам, че сте съгласни, че това няма как да се случи случайно или по ирония на съдбата. Организации от естеството на НАТО се появяват НЕслучайно, а целенасочено, обмислено, планирано, изтъргувано… – с една дума не като призрак или НЛО, а като обмислени планиран ХОД на политическите партии в държавата, в която организацията решава да се приземи.

Да припомня преди да продължа за НАТО, че върхушката, разбирай ръководството на БСП се кълнат, че са 100-процентови русофили. Ходят на язовир „Копринка“, барабар с левия електорат, поднасят венци и цветя на Альоша… Добре, но да оставим показността пред телевизионните камери, да оставим фойерверките на 9 май, а да погледнем трезво реалността.

Достатъчно ли е да оставим една китка на паметника на Альоша, за да се смятаме за русофили? Това звучи като: върхушката в БСП поднася веднъж годишно букет пред портрета на Димитър Благоев – Дядото (и то поставен на земята, преди година)   и така кара “тежката артилерия” в БСП (разбирай комунистите там) да се умиляват и да ги благославят.

Е, нали разбирате, че подобен фалш може да продължи известно време, но не може да продължава вечно.

Отношението към Благоев, както и отношението към Русия, се нуждаят от конкретни и реални дела, съгласни сте, нали?!

Само с една китка веднъж годишно не става. Или има лява идея и нейно практическо проявление, или има любов към Русия и нейна практическа проява, или има само китка. Китката изсъхва на сутринта. Толкова продължава животът на всяка китка. Не ме карайте да споделя една очевадна логическа мисъл, която сега нахлу в съзнанието ми – нима толкова е силно лявото във върхушката в БСП, нима толкова е силна любовта към Русия във върхушката на БСП, колкото една китка?

Защо говоря така? Другите си аргументи по темата засега ще ги оставя в прахта, защото ми става мъчно, а ще продължа да ви припомням за НАТО.

НАТО е мощен военен комплекс, който е създаден като противодействие на обединените въоръжени сили на страните от социалистическия лагер. Но СССР отдавна вече не съществува. А НАТО продължава да живее активен живот. НАТО простря пипалата си над целия свят, изсмуква всеки ресурс от тази планета, който е останал не във власт на САЩ и Западна Европа. Всъщност, не е необходимо да ви описвам тази военна организация, защото всички я знаете колко пари струва.

Само припомням, че НАТО е обкръжило Русия и представлява реална заплаха за Руската Федерация. По този въпрос също няма две мнения. ПРО, разположена в натовските бази, са надвиснали над Москва като октопод. Да, знам, че и по този въпрос няма две мнения.

Е, сега, обаче, ще ви приведа едни грозни реалности, които със сигурност вече сте забравили, защото такъв е човешкият мозък – днес забравя едно, утре забравя друго, вдругиден трето и накрая започва да мисли, че истината се крие под грешния камък.

Не знам защо се получава така, но днес в България като че ли всички приемат за нормално България да е в НАТО. Дори военната ни авиация (доколкото имаме въобще такава вече) е на командване от натовската база в Турция. Не знам защо и никой не си задава въпроса – България окупирана ли е от американските войски или не е окупирана?! Защото е бъкано с объркани хора, които и до днес внушават, че след 9 септември 1944 г. България била окупирана от съветски войски. А всички знаем, че съветски войски в България НЯМАШЕ.

Добре, де. Мислете си дали сме окупирани или не сме. Затова ще говорим друг път.

Сега да видим поведението на върхушката на БСП към казуса НАТО – Русия.

Знам, че започва да ви стяга вратовръзката или най-горното копче на ризата, но… това е положението. Ще трябва да си говорим право в очите и да престанем да се лъготим.

Припомням, че БСП е пълна с хора, които са абсолютни и тотални русофили, на които поднасям искреното си възхищение. Припомням, че върхушката в БСП се правят на русофили, като организират фойерверки веднъж годишно на 9 май на Альоша, придружени с един венец, който аз наричам китка.

Припомням още, че НАТО е заплаха за Русия. Заплаха, която тревожи неслучайно ръководството на тази огромна и братска страна, на която България дължи много.

Ето отношението на върхушката на БСП по отношение на НАТО. Нищо от журналистическите материали, които привеждам не е написано от мен. Аз само си направих труда да ги открия. За дави ги припомня. И за да открием истината, понеже за момента тя е завряна под  грешния камък. А върху камъка е сложена увехналата китка, за която писах по- горе.

Ето какво отразяват медиите:

Влизането ни в НАТО е приоритет за БСП

22.01.2002, 19:30 (обновена22.01.2002, 19:30)

България има добри шансове за влизане в НАТО и не бива да ги пропилява. Това заяви лидерът на Българската социалистическа партия (БСП) Сергей Станишев след едночасовата си среща с посланика на САЩ у нас Ричард Майлс.

Преди две години БСП взе решение, че подкрепя членството ни в алианса и няма да има отстъпление от тази политика, коментира Станишев за „news.bg“. Макар че никой на този етап не може да даде гаранция за влизането ни в Пакта, това е особено важен приоритет за БСП, подчерта още Станишев.

Ричард Майлс заяви, че това е първата му среща със Станишев в качеството му на лидер на БСП и е било важно да обменят мнения на 4 очи.

http://news.ibox.bg/news/id_601540885

БСП: Сините провалят членството в НАТО

Елена СТАРИДОЛСКА

0:00, 05 март 2002

СДС създава пречки пред членството ни в ЕС и НАТО, обяви вчера в Смолян лидерът на БСП Сергей Станишев.Според него сините на думи твърдят, че интеграцията ни е национален приоритет,но в чужбина не представят България в най-добрата светлина.

Неотдавна зам.-министърът на външните работи Петко Драганов се срещнал с представители на БСП, за да пита как може те да лобират за членството в НАТО. Въпросът ще бъде поставен още в края на март, когато Станишев ще посети в Берлин премиера Герхард Шрьодер.

http://novinar.bg/news/bsp-sinite-provaliat-chlenstvoto-v-nato_NDg2OzEy.html

Шрьодер обеща пред БСП подкрепа за НАТО

Новинар

0:00, 26 март 2002

Германският канцлер Герхард Шрьодер обещал да поддържа тесни контакти с БСП по преговорите за членство в ЕС и НАТО. Вчера в Берлин той се срещна със соцлидера Сергей Станишев.Председателят на БСП е на двудневно посещение в Германия. Станишев заявил на Шрьодер, че за България е важно да ускори преговорите с ЕС, а до края на годината приоритет е поканата за пакта.

Той се интересувал и от опитана Германската социалдемократическа партия (ГСДП) от времето, когато тя е била в опозиция и се е готвела за властта. Шрьодер е обещал да се обменя информация между двете партии.

ГСДП ще заяви на останалите партии – членки на Социнтерна, че подкрепя категорично членство на БСП в международната организация.

http://novinar.bg/news/shrioder-obeshta-pred-bsp-podkrepa-za-nato_NTA2OzEx.html

Годината, в която БСП припозна НАТО

ЙОАНА ГЪНДОВСКА

БСП революционно припозна НАТО (най-неочаквано и за свои, и за чужди) и подписа 2 мирни договора с доскорошни люти врагове.

Червеният завой към НАТО започна през март и завърши на партийния конгрес по Гергьовден, когато социалистите официално прегърнаха идеята за членство в Атлантическия пакт. Като логично следствие от тази кардинална смяна на външнополитическата ориентация  ДПС погледна на столетницата с други очи. Хората на Доган и социалистите се сближиха и дори намекнаха, че се готвят заедно да управляват…

…В средата на годината социалистите проведоха редовния си 44-и конгрес (тогава Станишев е избран за председател на Висшия съвет на партията) и единствената пред конгрес на интрига там се казваше НАТО. Дълго подготвяната идея на червеното ръководство за преориентиране на БСП в посока про-НАТО стана факт черно на бяло на конгреса, когато бе гласувана като част от една от резолюциите с мнозинство….

http://www.segabg.com/article.php?id=239691

БСП прие членство в НАТО без референдум

Депутатите от БСП гласуваха вчера решение на парламента, в което се казва, че наред с интеграция в ЕС България се стреми към членство в НАТО и ЗЕС. Само Велко Вълканов, Стефан Гайтанджиев и Атанас Мерджанов от ПГДЛ бяха против. Така социалистите се отказаха от идеята за референдум по въпроса за НАТО. Текстът за НАТО е част от решение в подкрепа на позицията на България в преговорите с ЕС на тема „Обща външна политика и политика на сигурност“. 189 депутати го подкрепиха. Тази глава от преговорите беше приключена преди два дни. Решението е важно като основа на останалите теми, заяви министър Надежда Михайлова. Поздравявам БСП за напредъка в позицията към НАТО, заяви Екатерина Михайлова. България има много по-убедителен европейски образ след гласуването,правителството благодари за подкрепата, каза премиерът Костов. Депутатите бяха поздравени за единодушието и от президента Стоянов.

Елена Старидолска

http://paper.standartnews.com/archive/2000/05/27/theday/story4.htm

Е, стига ли ви толкова,братчета и сестричета леви и русофили.

Нали няма смисъл вече да си говорим колко много обичаме Русия, щом пуснахме НАТО в държавата, която единствена в света нарича руснаците „братушки“. Апропо, те също ни наричат така.

След всичката гмеж на фактите, нали няма смисъл вече да се правим на русофили, да мятаме фойерверки на 9 май на Альоша и да поднасяме китки на Паметника на Съветската армия.Апропо, той отдавна е забравен от върхушката в БСП. Изоставен е. Там те не стъпват. Не знам защо, сигурно им пари под подметките.

Ето това исках да ви кажа.

Пазете се от лъжци.

Много се пазете.

Че са ни овъртолили като в паяжина.

Паяжината на лицемерното и цинично безочие.

И понеже съм руски възпитаник, чела съм Достоевски, Толстой, Чехов, Горки, Маяковски, Пушкин, Лермонтов, дори Ленин съм чела… Пък и понеже смятам нашите освободители за наши освободители, не можах да се стърпя и си позволих да ви разваля деня списанията си.

Ако съм ви вкарала в сумрака на съмненията и отрицанието, простете ми.

Аз го направих нарочно!

Защото виждам, че забравяте ден след ден. А след забравянето следва подмяната.

Ето това е подмяната – НАТО е враг на Русия, а те й се правят на приятел. И поднасят китки на Альоша.

Ако можеше Альоша да се вдигне от Сибир и да ги види, със сигурност щеше да измъкне някъде от старата чанта от 1945-а някой забравен патрон.

Знаете защо, нали?!

Автор: Петя Паликрушева

3 отговора на “Как Станишев предаде Русия?

 1. Смисълът на статията не е в пропаганда на някакво си там романтично глупаво русофилство. Всъщност става въпрос за нещо съвсем тривиално и типично за българския политически живот: ЛЪЖАТА и ЛИЦЕМЕРИЕТО.

  В статията Русия е само един конкретен пример – една тема, послужила за демонстрация на въпросните политически „достойнства“. А тезата е, че Станишев е един типичен двуличен, безпринципен лицемер. (Аз лично съм напълно съгласен с това.)

  Но добре, щом толкова настоявате, – нека да си поговорим и за Русия и за русофилството!
  Ето го мнението ми – тук:
  patriot.ovo.bg/Za-Rusia.htm

 2. Хубаво е да си русофил,но преди всичко България е на първо място! Станишев не е предал Русия,а е гледал напред за интереса на България,защото иначе щяхме да сме извън Европа и руснаците щяха да ни продават още по-скъп газ и нефт и щяхме да сме два пъти по-бедни! Приятелството не е вечно,вечни са интересите на държавата,което е най-важно….

 3. Като толкова му дреме на някой за Русия, да си хване самолета и да върви в Москва. Писна ми от хора, за които Русия е на първо място, преди собствената им родина и народ. И е крайно време такива хора да попрочетат малко история, за да видят какво влияние е оказала през годините Русия на България (има доста негативни последици).

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s