МВнР на Украйна: Радикалите от „евромайдан“ се въоръжават и отвличат хора

i1Сред участниците в „евромайдан“ има група екстремисти. Те събират оръжие и го съхраняват в завзетите сгради. Милицията е ликвидирала една от бандите, която е отвличала хора за откуп, съобщава МВнР на Украйна.

„Опасните структури притежават всички признаци на престъпни групировки с екстремистки характер. Една от престъпните групировки тези дни е била ликвидирана. Нейните членове преди месец са взели за заложник младо момче“, – каза началникът на Главното управление за борба с организираната престъпност към МВР на Украйна Станислав Рогозин.

Престъпната групировка е отвлякла през декември 2013 г. 22-годишен младеж от Киев. Престъпниците са искали срещу освобождението му около 8 млн. рубли. След като парите са били предадени на похитителите, заложникът е бил освободен. „Тези дни МВР на Украйна е задържало всички четирима похитители. От тях са иззети 7 броя огнестрелно оръжие: два автомата Калашников, 4 пистолета и една карабина, а също повече от 800 патрона, бейзболни палки и маски“, – отбелязва украинското МВР.

Организатор на групировката е участник в „евромайдан“. Милицията има доказателства, че членовете на опасната групировка са доставяли оръжие на участниците в „евромайдана“. „Станислав Рогозин отбеляза, че оперативните работници имат информация, че в завзетите сгради на Дома на Профсъюзите и Киевската градска държавна администрация има значително количество огнестрелно оръжие“, – съобщи украинското МВР.

Милицията прави всичко, за да спре употребата на оръжието срещу гражданите и силите на реда. Станислав Рогозин заяви, че няма как безнаказано да бъде изнесено оръжието от ръцете на престъпниците от завзетите сгради.

Понастоящем в Киев действат около 20 радикални групировки. Сътрудниците на МВР смятат, че техни активни членове са около 1000 човека.

„Участниците в тези престъпни групировки са заподозрени в извършването на тежки и особено тежки престъпления“, – съобщава украинското МВР.

Вашият коментар

Попълнете полетата по-долу или кликнете върху икона, за да влезете:

WordPress.com лого

В момента коментирате, използвайки вашия профил WordPress.com. Излизане /  Промяна )

Twitter picture

В момента коментирате, използвайки вашия профил Twitter. Излизане /  Промяна )

Facebook photo

В момента коментирате, използвайки вашия профил Facebook. Излизане /  Промяна )

Connecting to %s